Gro Hammerseng (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Gro Hammerseng (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Breivik overrasket over hvor god Hammerseng var

Marit Breivik lot seg imponere av Gro Hammerseng i EM.

Norge vant EM-gull med et godt rutinert lag.

Fire spillere har vunnet fire strake EM-gull, og spillere som Tonje Larsen og Gro Hammerseng har vært sentrale på landslaget i en årrekke.

Overrasket over Gro
Landslagssjef Thorir Hergeirsson tok med ungjentene Mari Molid og Stine Bredal Oftedal til EM, men de spilte små biroller i EM-triumfen.

– Det pågår en fornying av laget. Men det er klart at så viktig som Gro var i dette mesterskapet blir vanskelig å erstatte. Jeg var overrasket over at hun skulle være så viktig. Jeg hadde trodd hun ville trenger mer hjelp, sier en imponert Marit Breivik til TV 2 Sporten.

For Hammerseng har hatt noen år med mange skader, og prestasjonene hennes på banen har ikke vært på samme skyhøye nivå som tidligere. Men i EM var hun kanskje Norges beste spiller ved siden av Heidi Løke.

– Det er bare å ta av seg hatten for Gro. Hun viser ting hun ikke har vist på en god stund. Jeg så en finte mot Danmark som jeg aldri har sett henne gjøre før. En høyre-venstre-finte, hvor hun scorer med venstrehånden. Imponerende, skryter den tidligere landslagssjefen.

Tror flere vil være med i OL
Hun tror det Hammerseng viste kan få flere til å satse videre.

– Det viser at utvikling er mulig når helsen og motivasjonen er der, mener Breivik.

EM-triumfen gjør at Norge er forhåndskvalifisert til de tre neste mesterskapene. Og spesielt OL i London tror hun vil være en gulrot for flere av troppens veteraner.

– Det å kvalifisere seg til et OL igjen er motiverende for dem. Samtidig er det ikke så lenge til, sier Breivik.