Lene Alexandra Øyen har fjernet silikonpuppene, studerer og jobber som musiker. Likevel blir hun ikke kvitt stempelet som puppemodell.  (Foto: Geir A. Olsen)
Lene Alexandra Øyen har fjernet silikonpuppene, studerer og jobber som musiker. Likevel blir hun ikke kvitt stempelet som puppemodell. (Foto: Geir A. Olsen)

Lene Alexandra: – Rett før beina mine klappet sammen

Ville heller sitte i et boblebad enn å delta i «71 Grader Nord».

Lene Alexandra Øien blir snart å se på skjermen både i «Hotel Cæsar», «Fangene på fortet» og «71 grader nord».

Opptatt av trening

Ved siden av all jobbingen, er hun lidenskapelig opptatt av trening.

– Trening har alltid vært viktig for meg, men det har ikke vært det media har fokusert på tidligere. Det har vært helt andre ting de har vært opptatt av, naturligvis, sier Øien til «God kveld Norge».

Hun har vært aktiv håndballspiller i flere år.

– Jeg spilte håndball i ti år da jeg var liten, og har trent på helsestudio siden jeg var 17. Jeg instruerte aerobics første gang da jeg var 17, men nå har jeg tatt sertifiseringen.

Tar trenerutdanning

Nå har skuespilleren også bestemt seg for å utdanne seg innenfor trening.

– I januar begynner jeg på personlig trener-utdanningen, og folk får se meg på både «Fangene på fortet» og «71 grader nord» neste år. Og da får de jo se at jeg har trent litt, smiler den tidligere glamourmodellen.

– Målet er å bli personlig trener, og jeg skal instruere aerobics fremover. Jeg føler meg veldig komfortabel i treningsmiljø og den rollen, sier hun.

Angret på 71 grader nord-deltakelse

Av «Fangene på fortet» og «71 grader nord», var det verste deltakelsen sistnevnte. Til tider angret Lene Alexandra på at hun meldte seg på.

– «71 grader nord» var verst. «Fangene på fortet» var bare gøy. «71 grader nord» fikk du kjent mer på smerte og grenser. Jeg syntes det var deilig å lære seg selv å kjenne og pushe grenser. Jeg ble overrasket av meg selv, sier hun åpenhjertig.

Likevel var det perioder under turen at hun tenkte at dette kanskje ikke var noen god idé.

– Det var en gang på «71 grader nord» jeg tenkte «hva er det jeg driver med? Hva er det jeg prøver å bevise?». Det var like før beina mine klappet sammen akkurat der. Da begynte jeg å tenke at det kanskje hadde vært bedre å sitte i et boblebad og bare slappet helt av, sier hun.

Bekymret for gammel skade

I etterkant er imidlertid skuespilleren og artisten glad for at hun var med på den tøffe turen.

– Jeg er veldig glad for at jeg gjorde det. Det var en utrolig bra erfaring, og jeg føler at jeg har vokst på det og lært nye ting om meg selv.

– Du slapp unna skader?

– Jeg har jo egentlig en gammel håndballskade, så jeg var bekymret. Jeg var litt bekymret for de knærne, men det gikk veldig bra.