Safrankake (Foto: Mikael Eriksson)
Safrankake (Foto: Mikael Eriksson)

Safrankake uten sukker

En perfekt kake å lage til jul, når suget etter lussekatter øker. Kaken blir veldig saftig og god.

Antall: 15 stykker

Ingredienser

3 egg

1 ½ dl sukrin

100 g smeltet smør

½ dl vann

½ dl fiberhusk

1 pakke safran

1 ts bakepulver

½ ts vanilje

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 175 grader.

2. Visp egg og sukrin til det blir porøst (i 5 minutter).

3. Hell i smøret blandet med vannet og rør godt.

4. Bland i alle de tørre ingrediensene og rør inn.

5. Hell røren i en form (langpanne på ca 15x23 cm).

6. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.

7. Skjær kaken i stykker når den har kjølnet.