Petter Northug. (Foto: TV 2/)
Petter Northug. (Foto: TV 2/)
Petter Northug (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Petter Northug (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

Northug nektet å snakke om bråket

Petter Northug jr. ignorerte pressen - igjen.

Værnes/Bergen (TV 2 Sporten): Både Vegard Ulvang, Thomas Aalsgaard og skipresident Sverre Seeberg har kritisert Petter Northug jr. fordi skistjernen kom for sent til premieutdelingen i helgen.

Men Northug er ikke interessert i å svare på kritikken.

Nektet å snakke med TV 2
Da han mandag landet på Værnes ignortere han spørsmålene fra TV 2 Sporten. Northug ville heller ikke snakke med Adresseavisen, som også hadde møtt opp på Værnes.

Han snakket i mobiltelefonen mens han ventet på bagasjen, før han ble hentet av sin kjæreste Rachel Nordtømme ved flyplassen.

Northug fikk 6000 kroner i bot for å ha møtt ti minutter for sent til blomsterseremonien etter sin andreplass på tremila lørdag.

Pappa John Northug mener kritikken mot langrennsstjernen er urettferdig.

- Petter er uskyldig
- Kritikken mot Petter er urettferdig. Petter er ganske så uskyldig i denne saken, sier John Northug til Nettavisen.

Han ser heller ingen problemer med at sønnen nekter å svare på kritikken i pressen.

- Petter er tilgjengelig 50 ganger i året, men selvfølgelig, i norsk langrenn er man vant til full åpenhet. Vi ser at Petters tilgjengelighet bryter med dette. Men vi lever i en ny verden. Det er flere journalister. Derfor er vi nødt til å regulere noe, konstaterer han.

Norges skiforbund har mandag møter om hvordan de skal takle alt presset rundt Northug. Åge Skinstad kommer med en uttalelse i etterkant.