Spørsmål og svar om TV 2 Nyhetene-appen for Android

Her finner du svar på det du lurer på om videoavspilling, abonnement, kjøp av tilgang etc.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nedlasting og installering

Hvor finner jeg appen?

Du finner applikasjonen i Android Market på telefonen din eller i Android Market på din PC. Søk etter "nyhetene".

Hvor ofte oppdaterer dere appen?

Vi har ingen regelmessige oppdateringer, men vil komme med mer funksjonalitet etter hvert. Du får melding på mobilen din når nye oppdateringer er klare.

Hvor fungerer ikke værmelding?

Under Innstillinger -> plassering på Android, må du aktivere "Bruk trådløse nettverk" eller "Bruk GPS-satelitter". Da vil du få værmeling der du befinner deg.

Videoavspilling

Hvilken båndbredde kreves for videoavspilling?

De gratis videoklippene og nyhetsprogrammene kan du spille av selv med lav båndbredde (eks dårlig 3G-nett eller Edge), men det kan ta noe tid å laste inn videoen (bufring). Klippene har en bitrate på ca 250 kbit/sekund.

Live Nyhetskanalen krever minimum 100 kbit/sekund. Kvaliteten/bitraten justeres automatisk opp dersom du har Wifi. Maks kvalitet har en bitrate på 500 kbit/sekund.

Hvorfor kan jeg ikke se Nyhetskanalen utenfor Norge?

Nyhetskanalen vil ikke være mulig å se utenfor Norge. Det skyldes strenge rettighetsbegrensninger.

TV 2 kjøper inn senderettigheter til både sports- og nyhetsvideo og i flere av disse avtalene er det begrensninger som gjør at vi ikke får lov til å sende bildene ut av landet.

Derfor vil du ikke kunne se Nyhetskanalen Live dersom du befinner deg utenfor Norge. Gratis videoklipp og programmer er tilgjengelig over hele verden.

Abonnement/tilgang til Nyhetskanalen og nyhetsprogrammer

Hvordan får jeg tilgang til Nyhetskanalen Live og nyhetsprogrammene?

Du får tilgang på en av tre måter:

1. Du kan bruke ditt eksisterende Sumo-abonnement og logge inn med dette. Har du et gyldig Sumo-abonnement får du automatisk fri tilgang til Nyhetskanalen for Android.

2. Du kan kjøpe månedstilgang i appen. Du må da først registrere en TV 2-bruker inne i appen og så betaler da med kredittkort eller SMS. Du får da tilgang for en måned av gangen.

3. Du kan opprette en Sumo-bruker og kjøpe Sumo-abonnement på http://tv2.no/sumo og bruke dette abonnementet for å se Nyhetskanalen på Android. Det billigste abonnementet koster kun 49 kroner og da får du tilgang til alle TV 2s kanaler, samt fakta og aktualitetsprogrammer på web og Nyhetskanalen på Android.

Jeg har problemer med å få registerert meg/betalt i appen, hva gjør jeg?

Du kan ta kontakt med Sumo Support for hjelp med kjøp av tilgang og innlogging/registrering. Bruk kontaktskjemaet du finner her (kun via web) eller bruk Tilbakemeldings-funksjonen som du finner under Mer i appen.

Inkluderer tilgangen/abonnementet datatrafikk?

Nei, dersom du ser videoklipp eller live via mobilnettet kommer mobiloperatørens kostnader for datatrafikk i tillegg på vanlig måte.

Er det autofornyelse på tilgang jeg kjøper i appen?

Ja, når måneden er over vil du bli belastet på kredittkort eller på SMS.

Dersom du bruker ditt eksisterende Sumo-abonnement i appen er det autofornyelse på det.

Hvor ser jeg hvor lenge jeg har igjen av tilgangen?

Det kan du se om du velger "Innstillinger" i menyen i appen og videre trykker på "Min side"-knappen i vinduet for "Administrer konto". Du får da opp hvor lenge tilgangen gjelder. Og du kan stoppe autofornyelse.

Andre spørsmål

Hvordan gir jeg innspill til ny funksjonalitet i appen?

Bruk Tilbakemeldings-funksjonen som du finner under menyen i appen og send oss en tilbakemelding. Vi setter pris på innspill!

Hvor havner tipsene jeg sender inn via appens Tips oss-funksjon?

De havner i TV 2 Nyhetenes tipsmottak som er bemannet store deler av døgnet. Du kan også nå tipsmottaket med en sms/mms til 02255 eller en mail til tips@tv2.no

....