Vegard Ulvang  (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
Vegard Ulvang (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

Ulvang: - Flaut å være norsk når man ser dette

Langrennslegenden Vegard Ulvang mener det på tide at noen irettesetter Petter Northug jr.

- Nordmennene bør forstå at vi må akseptere at russerne var best. Unnskyldninger passer dårlig. Det er flaut å være norsk når man ser dette.

Petter Northug jr. ble bøtelagt av FIS etter å ha kommet ti minutter for sent til premieutdelingen etter tredjeplassen på lørdagens tremil i La Clusaz.

Langrennslegenden Vegard Ulvang, som nå jobber for FIS, refser Northug.

- Jeg refset Emil Hegle Svendsen for å være en dårlig taper. Det Petter gjør er like ille. Det er det verste en idrettsmann kan gjøre. Det er veldig viktig å gratulere vinneren, sier Vegard Ulvang til Adresseavisen.

- Må settes på plass
Den norske landslagsledelsen gir imidlertid FIS skylden for at Northug jr. kom for sent. De nekter å godta boten Northug fikk.

Ulvang mener det må bli slutt på at Northug jr. «får gjøre som han vil».

- Nordmennene bør forstå at vi må akseptere at russerne var best. Unnskyldninger passer dårlig. Det er flaut å være norsk når man ser dette, sier Ulvang.

Thomas Alsgaard sa på NRK søndag at noen må lære Northug riktig oppførsel etter at han kom for sent til en blomsterseremonien i helgen.

Sverre Seeberg (Foto: TV 2/)
Sverre Seeberg (Foto: TV 2/)

- Viktig å møte opp
Aalsgaard og Ulvang får full støtte i kritikken av Northug av skispresident Sverre Seeberg.

Han er usedvanlig klar i talen når han støtter kritikken av Petter Northug.

- Jeg er i hovedsak enig med Alsgaard. Norske utøvere, enten det er Petter Northug eller i andre grener, skal de definitivt møte til blomstersermonier og premieutdelinger i det antrekket som er forventet. Og etter mitt skjønn er det ekstra viktig at de som er vant til å stå på toppen av pallen, også møter når de ikke er på toppen. Fordi vi har den forventningen også til alle andre, sier Sverre Seeberg til NRK.