Innbytter reddet Leverkusen

Leverkusen kunne klatret til annenplass i Bundesligaen, men måtte nøye seg med 2-2 mot Freiburg søndag.

Patrick Helmes (Foto: INA FASSBENDER/Reuters)

Leverkusen tok ledelsen etter et snaut kvarters spill da Arturo Vidal var sikker fra straffemerket. Det var chilenerens sjette scoring fra 11-meteren for sesongen.

Midtveis i omgangen slo gjestene tilbake. Stefan Reisinger fant Jan Rosenthal i feltet, og han banket inn utligningen. Etter 65 minutter gjorde Reisinger jobben selv og sendte Freiburg i ledelsen.

Men innbytter Patrick Helmes berget ett poeng for Leverkusen med sin utligning ett kvarter før slutt. Da hadde han bare vært på banen i sju minutter. Fire minutter før fikk han annullert et mål for offside.

Leverkusen har like mange poeng som Mainz på annenplass, men har dårligere målforskjell. Borussia Dortmund har en suveren ledelse på ti poeng etter siste runde før vinterpausen. (©NTB)