Aftonbladet.se etter at Sverige tapte for Norge i EM finalen. (Foto: FAKSIMILE/)
Aftonbladet.se etter at Sverige tapte for Norge i EM finalen. (Foto: FAKSIMILE/)

Sølvjentene trøstes i svenske aviser

Les hva mediene i nabolandet skriver etter finaletapet.

Sveriges største avis, Aftonbladet, har følgende budskap på fronten av sin nettutgave etter Sveriges finalenederlag: «Tack ändå, bragdtjejer.»

I en lengre sak om den svenske EM-sensasjonen, er dette å lese: «De svenske håndballdamenes bragdartede fremfart stoppet med et brak i EM-finalen mot Norge. Til tross for en ny, sterk svensk innsats ble nordmennene for tøffe.»

Expressen skryter også av de svenske jentene. «Ni är fem getingar,» mener tabloidens lesere. «Getingar» er det svenske ordet for «veps», og er også symbolet den Stockholm-baserte avisen bruker når den gir karakterer på spillerbørsen – der fem er best mulig score.

Göteborgs-Posten tror tapet av forsvarssjef Johanna Wiberg kan ha kostet gullet: «Sverige har vunnet samtlige kamper i EM, når Wiberg har vært på banen under hele kampen.»

Svenskene gir også kreditt til Norge, samtidig som de innrømmer at deres egne «tjejer» ble et nummer for små.

«Ledelse til pause, men etter hvert orket ikke Sverige å hindre Norge i å ta sitt fjerde strake EM-gull. En unødvendig utvisning, en uheldig skade og et norsk rykk, ble for mye.» skriver Svenska Dagbladet, som også legger til: «Norge er verdens beste håndballag.»