Petter Northug (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Petter Northug (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

Northug spurtet Norge inn til tredjeplass

Sveits vant herrestafetten i La Clusaz.

La Clusaz/Bergen (TV 2 Sporten): Norge endte på tredjeplass på herrestafetten i La Clusaz søndag. Sveits vant, mens Russland tok andreplassen.

Petter Northug spurtet Norge inn til tredjeplass i duell med svenske Marcus Hellner og finske Matti Heikkinen.

Sundby-sprekk
Martin Johnsrud Sundby vekslet hele 46 sekunder bak Sveits og Russland etter sin andreetappe, og tapte 18 sekunder på de siste 1,2 kilometerne.

Etter den tredje etappen vekslet Norge nesten minuttet bak Sveits, og Petter Northug jr. hadde også 48 å ta inn på Russland.

Ti sekunder bak Norge vekslet også Sverige, og Marcus Hellner jobbet inn forspranget Northug hadde.

Sveits var det ikke noe å gjøre med, og alpelandet gikk inn til en overraskende seier mens Russland tok andreplassen.

Northug best i spurten
Kampen om tredjeplassen sto mellom Norge, Sverige og Finland, og dermed var det duket for en duell mellom Matti Heikkinen, Northug og Hellner.

Og etter lørdagens mislykede spurt viste Northug seg frem, og var utilnærmelig da han spurtet Norge inn til tredjeplass.

Det kunne imidlertid blitt andreplass, for russeren Maksim Vylegzjanin fikk det mot slutten.

Dilemma
- Det ble et lite dilemma der. Jeg og Matti gikk sammen, og vi tok innpå Vylegzjanin. Men Hellner fikk kontakt, og da ble det en vurdering om jeg skulle være med å bidra på til å ta inn Vylegzjanin eller konsentrere meg om tredjeplassen. Matti var såpass sprek, så om jeg hadde dratt enda mer og blitt sliten kunne han rykket på meg. Han var sprek i dag. Det ble en vurdering da Hellner kom opp, og jeg ville heller konsentrere med om en pallplass, sier Northug til TV 2 Sporten.

- Men du så Vylegzjanin lå foran der. Hadde du et lite håp om å ta han igjen?

Ja, jeg så jo at løpsutviklingen hans var at han fikk det litt på den nest siste runden, og på sisterunden var han litt slakk. Samtidig vet jeg at Vylegzjanin er såpass smart at han tenkte at han vil holde igjen litt i tilfelle vil nærmet oss. Jeg hadde det i bakhodet, sier han.