Norgejubel (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Norgejubel (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Kan sikre deltagelse i tre mesterskap ved finaleseier over Sverige

Håndballjentene er sikret flere mesterskapsdeltagelser og store pengebonuser ved finaleseier over Sverige.

Herning (TV 2 Sporten):

Det er ikke bare gullmedaljer, heder og ære som ligger i potten når Norge møter Sverige til EM-finale i håndball senere i dag. Ved å bli blant de tre beste har Thorir Hergeirssons mannskap allerede sikret seg plass i neste års VM i Brasil. Blir det seier over svenskene vil laget i tillegg være direkte kvalifisert for OL i London i 2012 og neste europamesterskap som går av stabelen i Nederland om to år.

Tøff OL-kvalifisering
Selv om EM-kvalifiseringen er et hinder som Norge normalt har få problemer med å forsere, vil det derimot kunne være en stor fordel å være direkte kvalifisert til OL i London ettersom antallet europeiske lag i dette mesterskapet naturlig nok ikke er like stort som i et EM.

At nåløyet inn til et OL-sluttspill er trangt fikk Norge smertelig erfare i 2003 da Norge tapte for Spania i kampen om femteplassen i VM som også ville ha sikret laget deltakelse i OL i Aten.

Pengebonus
Skulle de norske jentene slå Sverige vil det og vanke pengebonuser, både for medaljefangsten og for å ha kvalifisert seg til fremtidige mesterskap.

– Samlet premiebonus ved seier vil være 135.000 kr per spiller sier håndballforbundets pressekontakt Kirsten Birkeland til TV 2 Sporten.

– Ved finaletap vil spillerne få sølvbonus og bonus for å kvalifisert seg til VM på totalt 65.000 kroner.