Linn Jørum Sulland. (Foto: TV 2/)
Linn Jørum Sulland. (Foto: TV 2/)

Sulland strålte etter sin fantastiske revansj

- Det var mye som skulle ut, sier Linn Jørum Sulland etter storspillet mot danskene.

Herning/Bergen (TV 2 Sporten): Linn Jørum Sulland fikk en revansj av dimensjoner da Norge banket Damark i EM-semifinalen.

Etter å ha blitt vraket i forkant av mesterskapet gjorde Thorir Hergeirsson helomvending foran semifinalen, og Sulland takket for tilliten med storspill.

- Det var mye som skulle ut. Jeg har sittet hjemme og sett på, og når du endelig får være med så har du mye du skal ut med på banen, sier Sulland til TV 2 Sporten.

- Skuffelsen var veldig stor da jeg ble vraket. Jeg hadde jo trent for det i ett år fordi jeg var skuffet i fjor også. Jeg var nede i en uke. Så tenkte jeg at jeg ikke får gjort noe med det. Jeg har trent og spilt med Flint-jentene og fått selvtilliten tilbake. Når han tror på meg så mye at han henter meg inn til en semifinale, må jo jeg tro jeg er god nok, sa Sulland

Les også: Norge utklasset Danmark og tok finaleplassen

Se intervju med Hammerseng og Sulland her

Se kampreferat øverst i artikkelen

- Vanskelig å finne ord
Etter at Norge hadde misbrukt sine to første straffekast fikk hun sjansen, og endte opp med å score til sammen sju mål, og fem av dem på straffe.

Sulland fikk ni (av ti mulige) poeng på TV 2 Sportens spillerbørs, og seerne kåret henne til banens beste.

- Det er vanskelig å finne ord for det. Det var helt fantastisk morsomt å være med på, sier Sulland.

- Hun er veldig, veldig tøff
Gro Hammerseng, som også storspilte mot dansken, avslører at hun ble tatt med på råd da Sulland ble hentet inn i troppen.

- Det var deres (trenernes) avgjørelse, men de snakket litt med meg om det. Jeg kjenner jo henne, og vet hun er typen som kan gå inn og gjøre ting som hun gjorde i dag. Hun er veldig, veldig tøff, sier Hammersen.

Karoline Dyhre Breivang er også strålende fornøyd med klubb- og landslagsvenninnen.

- Det var veldig gøy at hun gjorde som hun gjorde da hun kom inn. Jeg synes hun er den beste straffeskytteren vi har. Hun tar straffene i Larvik, og vi er heldige som har henne der. Det var fantastisk gøy at hun kom inn og satte de hun skulle etter at vi bommet på de to første. Jeg er stolt over å være lagvenninne med henne både på landslaget og Larvik, sier hun.