bilenmin golf1 anders dahlseng2
bilenmin golf1 anders dahlseng2

Bilen min: Dette er Golf GTI-en til Anders

Har fått et nytt liv etter at den ble plukket helt fra hverandre.

I spalten "Bilen Min" har broom.no-leserne mulighet til å fortelle litt om sin egen eller sine egne biler, og litt om sin bilinteresse.

Anders kjører VW Golf, og har sendt oss bilder av sin svært så blå hobbybil. En populær sådan, ikke minst siden det er en bil fra den første generasjonen vi snakker om:

"Golf I" - trendsetteren.

En vogn for hele folket

Den første Golfen var mye mer kantete og mye mer moderne, men henvendte seg til akkurat samme publikum som "Bobla" som den erstattet: Nesten alle. For Golf var på alle måter en "folkets bil", og det ble raskt utviklet et modellspekter som passet for de fleste.

Les også: Denne Bobla er påkostet over 120.000 kroner!

I løpet av kort tid kom det både femdørsversjon og cabriolet, og avartene Jetta og Caddy dukket snart opp for de som ønsket sedankarosseri eller lasteplan. Kun stasjonsvogn-folket måtte vente i årevis før de fikk Golfen de ventet på.

Også på motorsiden fantes det en Golf for de fleste. Både bensin og diesel, i flere størrelser.

GTI - drømmebilen

Men alle kom i skyggen av Golf GTI. Som 1977-modell kom den snerrende inn på banen med 110 hesters motor og et sportslig oppsett som ingen av konkurrentene i denne klassen hadde maken til, og den ble raskt drømmebilen til både unge og eldre som hadde til felles at de trivdes bak et bilratt.

GTI-utgavene av "einser-Golfen" levde et tøft liv, og de som er igjen i dag er samleobjekter. Det gjelder bilen til Anders også, og den forstår vi at har kommet i omsorgsfulle hender.

bilenmin golf1 anders dahlseng
bilenmin golf1 anders dahlseng

Eieren: Anders Dahlseng (18)

Bosted: Aksdal, Rogaland

Litt om meg selv: Skoleelev, utdanner meg innen automasjon, ganske så bilinteressert.

Motorproblemer

Bilen: VW Golf MK1 GTI 1983-modell.

Hvor lenge har du eid den? Fra september 2010 og til nå.

Hva har du gjort med den? Jeg har fått den EU-godkjent og registrert, og har montert resten av et uferdig oppussingsprosjekt.

Liker best med bilen: Stilen. Jeg liker generelt formen på Golf MK1, felgene, og at den har en sprek motor.

Liker minst med bilen: Motoren er ikke optimal, den har dårlig gange og mye feil. Dessuten har den høyt støynivå, bilen er sinnsykt stiv og komfort finnes ikke.

Beste opplevelse med bilen: Da den første gang sto i garasjen hjemme.

Fremtidsplaner for bilen: Bygge om motoren med dobble Weber-forgassere, kvassere kamaksel, ++. Få den i skikkelig bruksstand, og lydisolere den bedre.

Gjennomført bil

Drømmebil: Audi RS6

Les også: Hva ville du kjøpt hvis du ble Lotto-millionær?

Annet: Bilen ble helt plukket fra hverandre i 2009. Den ble gjort 100% rustfri, fikk ny lakk, Steffan RS-felger, nyoverhalt motor og justerbart senkesett. Skjermene ble bygd ut 4 cm på hver side, og det ble laget en spesiell profil på sidene i stedet for listene.

Har du en bil du vil dele med oss? Billig, dyr, stygg, pen, gammel, ny, liten eller stor, se info her.

Les også: GTI - tre magiske bokstaver!

Hva synes du om bilen? Noe du vil spørre Anders om? Bruk kommentarfeltet under!