Jan Pytlick (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Jan Pytlick (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

- Det vil være en fiasko for Norge om de ikke går til finalen

Den danske treneren legger press på Norge, men Thorir Hergeirsson bare ler.

Se Danmark - Norge direkte på TV 2 eller på tv2sumo.no lørdag kl. 17.00!

Herning/Bergen (TV 2 Sporten): Danmark står med ni kamper uten seier mot Norge, og trener Jan Pytlick legger alt presset på Norge foran lørdagens semifinale i håndball-EM.

- Det blir en helt ny kamp. Nå står det noe på spill. De siste kampene hvor vi har møtt Norge har det bare vært landskamper, men man kan si at Norge er kjempefavoritter. Det vil være en fiasko for Norge om de ikke går til finalen, sier Pytlick til TV 2 Sporten.

Thorir Hergeirsson er ikke overrasket over at Pytlick legger presset over Norge.

- Han har god øvelse i det. Han har vel trent på det i snart 20 år, humrer Hergeirsson.

TV 2 PLAY: Se intervjuet med Hergeirsson her

Mener Danmark spiller uten press
Pytlick sier at de danske spillerne går inn til kampen helt uten press.

- Vi er inne i en prosess. Det ville vært fantastisk om vi kom til en finale, men vi kan spille fullstendig fritt. Det er vår inngang til kampen. Vi vet godt at Norge er et bedre lag enn oss, og de har vunnet mange ganger over oss. Men i morgen er det en helt ny kamp, med 12 000 i ryggen. Vi gleder oss virkelig til kampen, sier Pytlick.

Hergeirsson bare fnyser av at Pytlick mener at en bronsefinale er fiasko for Norge, og at et finale bare er bonus for danskene.

- Er det ikke fantastisk at han er så opptatt av det da? Vi har høye målsettinger, og når du har høye mål må du tåle å rive innimellom. Det er en del av gamet. Å bruke veldig mye tid på å finne ut hvem som er hva når en har kommet til semifinale er totalt uinteressant. Det er fire gode lag i semien. Det er lag som har hatt medgang og utvikling. Det inkluderer danskene, og det betyr at det er en 50/50-kamp, sier Hergeirsson.

- Spillerne har troen
Selv om Pytlick legger alt presset over på Norge, så håper han selvfølgelig på at det blir dansk finale. Og den dårlige danske resultatrekken mot håndballjentene bekymrer han seg ikke så veldig over.

- Om det hadde vært ni nederlag med det samme laget, så hadde det vært problematisk. Men det er jo et fullstendig nytt lag med mange unge spillere. De har møtt Norge noen ganger hvor de har tapt stort, men jeg tror at de har troen på det, sier danskenes trener.

- Holder du fortsatt Norge som favoritt?

- Helt klart. De er jo suverene. De har vært jevne i mange år, og har vunnet medaljer de siste jeg-vet-ikke-hvor-mange-mesterskap. De er favoritter, sier Pytlick.

- Norge ikke så gode som de har vært
Han mener likevel at Norge var bedre før.

- Jeg synes ikke det norske laget er så godt som det har vært tidligere. Jeg synes nivået i toppen av damehåndballen har falt litt, og der har Norge falt litt med. Men det er fremdeles de absolutt beste, sier Pytlick.

- Hva blir nøkkelen for å vinne kampen?

- Det er gode målvakter, det er godt forsvar og godt kontringsspill. Jeg tror begge lag vil få problemer med angrepsspillet. Sånn har det vært, og det blir nøkkelen for begge lag. Den som vinner de fasene vinner også kampen, sier Pytlick.