Caroliiine (Foto: Privat/Fotballfrue.no)
Caroliiine (Foto: Privat/Fotballfrue.no)

Kjendisblogger redd etter gjentatte trusler

Caroline Berg håper det ikke skjer igjen.

Caroline Berg Eriksen som er gift Lillestrøm-spiller Lars Kristian Eriksen, er også kjent som en landets mest populære bloggere.

Bloggen «Fotballfrue» er blant Norges største, og det her Berg flere ganger har mottat trusler som hun finner ubehagelig.

– Redd

På mikrobloggsamfunnet Twitter skrev Berg følgende i dag:

– Blir faktisk litt redd av diverse lesere som kommer med trusler.

Til «God kveld Norge» vil hun ikke utdype hva disse truslene går ut på, og hvor alvorlige de er. Hun sier likevel følgende i en kommentar:

– Jeg har funnet ut hvem som står bak kommentarene via facebook, og vedkommende er konfrontert med saken. Jeg håper derfor ikke at det ikke skjer igjen.

I hardt vær

I forrige måned gjorde E24 det kjent at Berg Eriksen tar betalt for å skrive om produkter og tjenester på bloggen uten å opplyse om det. Og at Forbrukerombudet mener dette er et klart brudd på markedsføringsloven.

– I skrivende stund jobber jeg som journalist hos side2.no. I tillegg tjener jeg godt på bloggen, skriver Eriksen om seg selv på bloggen sin.

Dette reagerte Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold på. Han mente det ikke hører hjemme at en journalist tar betalt for redaksjonelle oppdrag uten å opplyse om det.

– Nettavisen er en del av den redaktørstyrte presse og er underlagt Vær Varsom-plakaten – pressens selvpålagte etiske normer, sa han til E24.