PremierLeaks2
PremierLeaks2

PremierLeaks - lad opp til helgens runde

Det er klart for nok en forrykende runde i Premier League, Thomas Aune gir deg alt du trenger å vite, pluss litt til.

I helgen får Jon Hartvig Børrestad besøk av Erik Thorstvedt, Morten Langli og Claus Lundekvam. Og på søndag kommer i tillegg en levende lengede fra kanaløya Guernsey, Matt "Le God" Le Tissier.

Le Tissier var den første midtbanespilleren som scoret over 100 mål i Premier League, og veldig mange av dem var perler. Legg merke til mål nummer 2 i den kavalkaden, og tenk på at han ikke er fornøyd med scoringen på grunn av den slappe avslutningen. Tross tilbud fra mange større klubber, ble han værende i Southampton i hele karrieren, og må ta en stor del av æren for at de unngikk nedrykk en del av årene. Xavi er blant de som har Le Tissier som et av sine idoler. "Han kunne bare drible forbi sju eller åtte spillere uten fart - han bare ruslet forbi dem", ifølge Xavi.

Søndag sitter herren - som dessuten har et passasjerfly oppkalt etter seg - i studio i Bergen.

Dette er helgens kamper:

Lørdag 13.45 TV2 PL HD 1 Sunderland - Bolton

Lørdag 16.00 TV2 PL HD 1 Arsenal - Stoke

Lørdag 16.00 TV2 PL HD 2 Birmingham - Newcastle

Lørdag 16.00 TV2 PL HD 3 Wigan - Aston Villa

Lørdag 16.00 TV2 Sumo Blackburn - West Ham

Lørdag 18.30 TV2 PL HD 1 Liverpool - Fulham

Søndag 13.00 TV2 PL HD 2 West Bromwich - Wolverhampton

Søndag 14.30 TV2 PL HD 1 Blackpool - Tottenham

Søndag 17.00 TV2 PL HD 1 Chelsea - Manchester United

Mandag 21.00 TV2 PL HD 1 Manchester City - Everton

Den matchen som vil stikke avgårde med det meste av oppmerskomheten denne uka, er Chelsea - Manchester United. Kommer Chelsea seg ut av den dårlige perioden og krymper avstanden til ligaleder Manchester United? Fortsetter de den gode statistikken, som viser at de ikke har tapt på de ni siste hjemmekampene mot United?

LES OGSÅ: Erland Johnsen: - Vinn eller forsvinn for Chelsea

Men det er mange andre godbiter i løpet av helga også. Arsenal får besøk av Stoke og Ryan Shawcross, for første gang siden Shawcross brakk beinet til Aaron Ramsey.

Roy Hodgson får besøk av sin gamle klubb, Fulham. Klarer Fulham å snu sin elendige bortestatistikk, borte mot laget til han som har skapt mye av den dårlige bortestatistikken?

Alan Pardew har fått en god start på sin Newcastle-karriere, selv om han er blitt minnet på denne voldtekt-kommentaren en del ganger den siste uka.

Klarer Blackpool å arrangere kamp på tross av ingen undervarme?

Dette og mye annet kan du glede deg til i Premier Leagues runde 18!

Mens du venter på kampstart:

Tidligere Stoke-spiller Anders Jacobsen dro med seg Thomas Aune til Stokes treningsfelt og Britannia stadium, og de endte opp med å hilse på fotballdirektør John Rudge, materialforvalteren og ikke minst Jermain Pennant i trusa (altfor sterke bilder til å komme på TV, selvsagt).

SE REPORTASJEN HER!

I tillegg vekket det mange minner hos Anders Jacobsen, som at han ble truet med å bli spist opp da han var der.

TV 2 Sportens Claus Lundekvam besøkte treningsfeltet til Fulham denne uken. Der slo han av en prat med Brede Hangeland, diskuterte høstsesongen med manager Mark Hughes, og sjekket skadesituasjonen til spiss Bobby Zamora.

479759

Denne uka fikk Sam Allardyce fyken i Blackburn. Diego Maradona er blant favorittene til å ta over. Er han et scoop eller en vits? spør Lars Bohinen.

Tidligere Arsenal- og England-spiller Peter Storey er i ettertid mest kjent for å ha blitt arrestert for å startet et bordell og smuglet pornofilmer i et reservedekk. Vi møtte han og fikk spurt om bordellet egentlig var en god idé.

479713

Disse viktige tingene har vi lært i løpet av uka:

Arsenals Emmanuel Eboué er en pussig type. Men denne uka har vi lært at han også er veldig myk og fleksibel. (Også må vi ikke glemme det vi lærte under VM, nemlig at han kan overraskende mye koreansk.)

Tottenham har gjort det ganske bra denne sesongen, og på banen virker det ikke helt som de savner Kevin-Prince Boateng, som har forsvunnet til Milan, via Genoa og Portsmouth. Men i garderoben savner de kanskje sangstemmen hans. For i følge Massimo Oddo: "

"He sings a cappella and always in English. He's good, even a layman understands that Boateng has a very beautiful voice. So far he has appeared only in the locker room, but it is very nice."

Dette bekreftes av lagkamerat Mario Yepes, som skryter av han evne til å danse "Moonwalk": "Kevin sings well, he loves Jackson and also knows how to dance."

Det har også dukket opp videoer av Tottenhams U12-lag denne uken, når de har spilt turnering i Polen. Lech Poznan-fansen har virkelig imponert. Men det mest imponerende er likevel deres enorme tifo- og bluss-show på en u11-kamp (se etter ca. 1.55). Det er bare å ta av eventuelle hodeplagg.

Tilbakeblikk:

Tidligere i dag døde den tidligere Tottenham-spilleren Ralph Coates. Vi fant dessverre ikke noe klipp av at han scoret det avgjørende målet i ligacupfinalen 1973. Men til gjengjeld kan vi gi dere den noe spesielle låta "Nice One, Cyril" som ble lagd til den samme ligacupfinalen (den omhandler Tottenhams Cyril Knowles).

Samme år vant Sunderland FA-cupen. Hvis de ønsker motivasjon til å gjøre noe bra på banen igjen, så kan de jo se hvordan byen så ut sist de de gjorde det riktig så bra.

Det beste og verste fra Twitter:

Det finnes en del fotballspillere på twitter. Mange av dem er ganske kjedelige å følge. Jermain Defoe er et eksempel. Han er en kløpper på klisjeer, og beskriver seg selv slik:

I am faith. I am man. I am Jermain Defoe.

Ellers bidrar han med slike visdomsord:

Reflective thinking turns experience into insight - John Maxwell

I hope everyone has a blessed day...there's only a two weeks until Christmas, so make the most of it!

Også er det noen som er overraskende morsomme. Som den tidligere Chelsea- og Birmingham-spilleren Mikael Forssell, som nå er i Hannover. Han skriver slikt som dette:

Went 2 da toilet in da night and what do I learn from this great experience:I shouldnt have brought my phone with me as it went straight in!

OMG!!! Im old! I found some new wrinkles on my face...luckily I got some Nutella left to smear the over them for the night...

Should look about 10years younger tomorrow...so people: please dont get scared its still me...the albino version of Enrique Iglesias!

Fortsatt noen minutter igjen før du burde gjøre noe annet. Kanskje du rekker å vinne en tur til England? Og kanskje til og med se forrige rundes 5 beste mål.

Spørsmål? Innspill? Et eller annet? Mangler et sted å sende det? Prøv denne adressen: premierleaks@tv2.no