erland_johnsen_2
erland_johnsen_2

Erland Johnsen: - Vinn eller forsvinn for Chelsea

Den tidligere Chelsea-stopperen tror at mye av klubbens gullsjanser hviler på søndagens storkamp.

Chelsea sliter med å komponere en ordentlig backfirer

- Denne kampen er nesten vinn eller forsvinn for Chelsea med tanke på seriegull, sier Erland Johnsen til TV 2 Sporten.

Den tidligere stopperkjempen mener at årets sesong er mer åpen enn på lenge, men at den dårlige perioden den siste måneden kan ha kostet London-laget dyrt.

Skadeproblemer

- Chelsea fant en god rytme tidligere i høst, og hadde samtidig en skadefri tropp. I den siste perioden har flere sentrale spillere vært ute med skade, og jeg synes andrevalgene som har kommet inn ikke har prestert godt nok.

LES OGSÅ: Chelsea-stjernene frykter at Ancelotti trekker seg
LES OGSÅ: Lampard tror Chelsea finner tilbake til storformen

Johnsen, som fikk 24 kamper for det norske landslaget, peker ut Chelseas forsvarspill som en grunnene til høstkollapsen. Spesielt på plassene rundt Chelsea-kaptein John Terry.

- Chelsea sliter med å komponere en ordentlig backfirer. Jeg synes ikke at John Terry har hatt en god nok makker. Ivanovic er bedre som høyreback, og en spiller som Paulo Ferreira er ikke god nok, sier Johnsen.

- Ancelotti sitter ikke trygt

Carlo Ancelotti uttalte forrige uke at han hadde full tillit fra klubbeier Roman Abromovitsj, men Johnsen tror likevel ikke at italieneren ikke sitter trygt i sjefsstolen på Stamford Bridge.

- Det har vært en kostbar periode uten Lampard, Terry og en frisk Didier Drogba, men jeg har fortsatt troen på seriegull. Veldig mye avhenger av denne kampen, og at de får tilbake flyten og selvtillten.

Se storkampen mellom Chelsea og Manchester United direkte på TV 2 Premier League HD1 søndag med avspark klokken 17.00