grini_ekspertblogg
grini_ekspertblogg

Kjersti Grini: – Kjempeklønete av Thorir

Kjersti Grini mener Thorir Hergeirsson lager ris til egen bak ved å hente Linn Jørum Sulland inn i EM-troppen.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson valgte å bytte ut Stine Bredal Oftedal med Linn Jørum Sulland før avreise til Danmark fredag.

Vraket til EM
Han begrunner byttet med at Sulland bidrar med skudd fra distanse, noe han før mesterskapet mente han hadde nok av i troppen.

– Sulland har spilt mindre og mindre i det siste. Det er ikke bra å ta med seg inn i et mesterskap, forklarte han da han vraket Larvik-spilleren i det opprinnelige uttaket.

Torsdag uttalte han at det trolig måtte sykdom til for at han ville gjøre endringer i troppen.

– Vi synes vi har med en helt fenomenal gjeng, sa han.

Likevel valgte han altså å gjøre en endring. Det får Kjersti Grini til å reagere.

– Jeg synes det er kjempeklønete. Han kan ikke forvente å få troverdighet når han sier at de vi har her er kjempegode, og så tar han med en som han ikke har hatt med. Som han egentlig ikke hadde bruk for, sier TV 2 Sportens håndballekspert.

– Skaper uro
Grini synes synd på Sulland, som nå blir kastet rett inn i en semifinale.

– Det blir vanskelig for henne å håndtere, mener hun.

Den tidligere landslagskapteinen tror det vil bli reaksjoner i spillergruppen, og det vil bli vanskelig å takle for de som har bekledd høyrebacken så langt i EM.

– Det er klart det er spillere som har slitt her. Men Tonje Nøstvold har vist før at hun kan reise seg når det drar seg til. Dette gjør det ikke lettere for henne, mener Grini.

Så fra et sportslig ståsted skjønner hun byttet, men mener det skulle vært gjort tidligere i mesterskapet ettersom det har vært aktuelt å gjøre byttet.

– For all del, jeg håper Sulland kommer inn og får vist frem skuddet sitt. Men jeg tror det skaper mer uro enn det skaper energi, og energilekkasjer er det siste man trenger foran en semifinale i EM, mener hun.