JOBBER PÅ SPRENG: Sotsji nærmer seg ferdigstilling av anleggene. (Foto: STAFF/Reuters)
JOBBER PÅ SPRENG: Sotsji nærmer seg ferdigstilling av anleggene. (Foto: STAFF/Reuters)

Sotsji snart klar for de første prøverennene

Anleggsmaskinene dominerer, men likevel er Sotsji, OL-vert i 2014, snart klar for å kjøre sine første prøverenn.

Det blir alpinistene som skal først ut i de nye OL-arenaene, som begynner å reise seg, og de aller første konkurransene i OL-området blir utfor og super G for kvinner og menn i europacupen. Dette skjer midt i februar neste år. Det er tre år siden Sotsji fikk OL. Den gangen sa mange at Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) tok en stor sjanse ved å tildele russerne dette arrangementet, for all infrastruktur måtte bygges fra grunnen.

Et annet ankepunkt mot Sotsji var at byen ikke hadde noen ekspertise når det gjaldt å avvikle store arrangementer. Men denne skepsisen har forandret seg totalt i løpet av de to siste årene. Den lille byen ved Svartehavet har vokst med oppgavene, og ved siden av OL om fire år, er det også klart at Sotsji kommer til å bli vert for Russlands Grand Prix i formel 1 fra 2014.

Byen er i tillegg til dette en av 13 som er aktuell for å være vertskap for fotball-VM i 2018, som er lagt til Russland. Under OL kommer alle olympiske utendørsidretter til å gå i Krasnaja Poljana, en liten by med 3000 innbyggere 70 kilometer fra selve Sotsji.

Nå er denne lille byen klar for den første olympiske testen, og det skjer tre år før den olympiske familien inntar området for fullt.

- Det er spennende, og jeg er litt nervøs, for jeg har aldri hørt at en OL-vert har hatt testrenn tre år før selve mesterskapet, men jeg føler at vi har full kontroll, sier Dmitrij Tsjernysjenko, som er OL-sjef i Sotsji.

(©NTB)