DANMARK FIKK TRØBBEL: Danske Line Jørgensen takles av Montenegros Bojana Popovic. (Foto: CLAUS FISKER/Afp)
DANMARK FIKK TRØBBEL: Danske Line Jørgensen takles av Montenegros Bojana Popovic. (Foto: CLAUS FISKER/Afp)

Dansk smell før Norge-kampen

Montenegro ga Danmark noe å tenke på. Se sammendrag her.

Danmark - Montenegro 29-30 (18-14)

Til tross for at den siste kampen i mellomspillet var betydningsløs for Danmark, var det tydelig at hjemmelaget ville sette skapet på plass mot Montenegro.

For om montenegrinerne håpet på lett match i sin kamp for å få mulighet til å spille om femteplassen i EM, fikk de alt annet enn det. Et nær sagt toppet dansk lag gikk ut i hundre mot gjestene og tok raskt en 6-1-ledelse. Utover i omgangen kom imidlertid Montenegro mer med. Bojana Popovic smalt inn seks baller den første halvtimen og begrenset Danmarks pauseledelse til 18-14.

Etter hvilen rullerte Jan Pytlick noe mer på laget, men med vekslende hell. Mot slutten tok nemlig montenegrinerne kontroll på oppgjøret, og dro til slutt i land en 30-29-seier. Dermed stoppet de Danmarks seiersrekke, men med stjernen Lærke Møller på benken under hele andreomgangen spørs det om Pytlick tar tapet så altfor tungt. Noe annet som nok trøster danskene er Camilla Dalbys gode innsats. Randers-skytteren dunket inn åtte scoringer og var Danmarks beste.

Se kampsammendrag øverst i artikkelen

For Montenegro var triumfen svært viktig. Seieren gjør nemlig at de får muligheten til å spille om femteplassen mot Frankrike på lørdag. Superstjernen Popovic var en av dem som gjorde det mulig. Budocnost-strategen nettet åtte ganger og var mestscorende i kampen sammen med Dalby.