Diego Forlan (Foto: PIERRE PHILIPPE MARCOU/Afp)
Diego Forlan (Foto: PIERRE PHILIPPE MARCOU/Afp)

Atlético ute av Europaligaen

Gjorde ikke jobben mot Leverkusen, samtidig som den hjelpende hånden fra Rosenborg aldri kom.

Atlético Madrid var avhengig av hjelp fra Rosenborg for å komme seg videre i Europaligaen. Fjorårets mester gjestet Bayern Leverkusen i den avgjørende kampen.

Tyskerne var allerede gruppevinner før kveldens møte med Atlético, men det gjorde ikke oppgaven lettere for Madrid-laget.

Stang ut
Atlético åpnet knallhardt og etter ni spilte minutter var det nære på for tidligere Mancherster United-spiller Diego Forlan. Sergio Agüero dro seg herlig fri på høyrekanten og slo ballen på tvers inne i feltet. På bakerste stolpe lusket Forlan, men storscoreren fikk aldri foten på ballen.

Etter 31 minutter var Forlan nok en gang i scoringsposisjon. Simão fikk ballen med seg ned mot cornerflagget og slo en presis pasning ut til den umarkerte urugyaneren. Heller ikke denne gangen kunne storscoreren juble for scoring, etter en mer en patent redning av Leverkusen-målvakt Fabian Giefer.

Frustrasjonen steg for Forlan, som seks minutter senere sendte i vei en suser fra 20-meter. Skuddet endte til slutt i stolpen bak Giefer.

Poeng til ingen nytte
Sjansesløseriet til Atlético fortsatte, og halvveis ut i andre omgang kunne spanjolene konstatere at Leverkusen-spiss Patrick Helmes pirket inn en noe ufortjent ledelse til hjemmelaget.

Fran Mérida satte inn utlikningen tre minutter senere, men det ble med den ene scoringen til Atletico. Kampen endte 1-1.

Aris slo Rosenborg 2-0 på hjemmebane, noe som betyr at Atlético ikke hadde avansert til sluttspillet selv med seier mot Leverkusen.

Aris slår dermed følge med Leverkusen til 16-dels-finalene i Europaligaen. Kampene trekkes fredag.