Andreas Thorkildsen leder spydfinalen suverent etter et andrekast på 89,59 meter. (Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX)
Andreas Thorkildsen leder spydfinalen suverent etter et andrekast på 89,59 meter. (Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX)

Slik skal Thorkildsen forsvare VM-gullet

– Jeg vet at jeg har kapasitet til å gjøre det bedre, sier spydkasteren.

Under dagens presentasjon av friidrettslandslagets elitegruppe kunne Andreas Thorkildsen fortelle om sesongen store mål - VM i Sør-Korea i 2011.

Spydesset har vunnet gull i både VM, EM og OL, men motivasjonen for å kapre nok en mesterskapsmedalje er det ingenting å si på.

– Det er ingen problem å motivere seg fordi jeg føler at jeg ikke har fått ut alt i løpet av en sesong. Jeg vet at jeg har kapasitet til å gjøre det bedre selv om jeg hadde en vellykket sesong, sier Thorkildsen til TV 2 Sporten.

Se intervjuet med Thorkildsen i videovinduet øverst på siden.

Vil forsvare VM-tittelen
28-åringen er klar over at en stor jobb må gjøres i forkant av mesterskapet, men han er bestemt på at VM-gullet skal forsvares.

– Det hadde vært gøy å forsvare VM-tittelen. Det krever en jobb og den må gjøres nå, sier Thorkildsen.

Spydkasteren har lagt fokuset over på å trene mest mulig, og han tror at forskjellene vil komme til syne når det nærmer seg mesterskapet i Sør-Korea.

– Akkurat nå har jeg fokus på å trene variert. Den største forskjellen vil være at jeg kommer til å trene mye, i steden for konkurranser og fridager, sier Thorkildsen.

Større elitetropp
Åtte utøvere ble tatt ut i elitegruppen til det norske friidrettslandslaget, en mer enn i 2010. Sportssjef Ronny Nilsen peker på gode prestasjoner og et høyere nivå på utøverne som en grunn.

– Grunnen til at vi tar inn flere er at resultatene blant utøverne våre har blitt bedre, sier Nilsen.

Selv om elitegruppen inneholder flere utøvere den kommende sesongen, har Nilsen valgt å kutte den samlede landslagstroppen.

– Vi har skjerpet kravene for å komme inn i gruppene våre. Vi har OL fremfor oss om snaue to år, og vi ønsker å spisse satsingen mot de som skal kvalifisere seg, sier sporssjefen.

Elitegruppen for sesongen 2011:
Andreas Thorkildsen
Trond Nymark
Ezinne Okparaebo
Christina Vukicevic
Ingvill Måkestad Bovim
Karoline Bjerkeli Grøvdal
Margrethe Renstrøm
Stine Kufsaas

Se hele landslagstroppen her.