trekantny (Foto: NRK)
trekantny (Foto: NRK)

– NRK burde advart mot alvorlige sex-skader i «Trekant»

– I mine øyne er det å unngå og dø under akten litt viktig, men det ble visst nedprioritert, sier hun sarkastisk.

I gårsdagens «Trekant» var det fokus på BDSM, som dreier seg om dominans og underkastelse. Det mange vil kalle smerte og tortur får utøverne av denne fetisjen nytelse av.

«Luna Ciara» er en del av dette miljøet. 20-åringen, som er en del av dette miljøet, kritiserer programmet og mener NRK har nedprioritert sikkerhetselementet som er svært viktig når man utøver slike sex-leker.

sin blogg skrev hun følgende før programmet ble sendt: «Episoden jeg er med i har allerede blitt omtalt som den aller beste. Og allerede er jeg misfornøyd med den».

– Unngå skader

Etter programmet er blitt vist er intervjuobjektet fortsatt kritisk:

– Vi hadde snakket veldig mye om sikkerhet, hvordan unngå skader og i verste fall dødsfall. I mine øyne er det å unngå og dø under akten litt viktig, men det ble visst nedprioritert, røper «Luna Ciara», eller Charlotte Ruud Fineide som er hennes egentlig navn til «God kveld Norge».

– Det er en egen fetisj

Hun mener også at programmet heller ikke fikk frem hvor normalt det er å ha denne fetisjen.

– Vi ville vise hvor normalt BDSM er, og hvor normale de som driver med det er, men føler ikke at det kom helt frem. Vi var også veldig klare på at klær ikke har noe med temaet å gjøre, det er en egen fetisj selv om mange kombinerer de to. Det har blitt kuttet ned til en setning, og jeg måtte spille av akkurat den delen flere ganger for å få med meg at det var det Eskild sa. Eskild reagerer også på at de har klart å skrive navnet hans feil, melder Charlotte Ruud Fineide til «God kveld Norge».

Hun understreker også at hun og Eskild ikke er et par slik det kunne virke i reklamen for programmet. På bloggen sin understreker hun at Eskild har en annen kjæreste.

– Ingen har dødd av det enda

På bloggen blir Charlotte bedt om å kontakte PFU. Men det vil hun ikke gjøre.

– Jeg føler det ikke er nødvendig å kontakte NRK noe mer i denne sammenhengen. Ting måtte kuttes ned, og det visste jeg ifra før av. Programmet ble helt greit, selv om jeg skulle ønske det var litt mer informativt. De kunne gjerne ha gjort det en halvtime lengre, men det er som det er, og ingen har dødd av det enda, fastholder hun.

– Bare tull

Informasjonssjef i NRK-Ung, Håkon Moslett mener NRK har fulgt de rettingslinjene et slikt program medfører, og er ikke villig til å ta til seg noe av kritikken fra Ruud Fineide.

– Vi viste en plakat i begynnelsen av programmet som var ment som en advarsel på det som skulle komme i programmet. I et sånn program vil det alltid være mye som vil bli redigert vekk, da vi har mange timer råmateriale, sier redaktøren til «God kveld Norge».

I plakakten skriv vi at denne typen sex er seksuelle aktiviteter som må utføres i trygge omgivelser med folk du kan stole på. Og hvor du ikke skal tvinge noen til å gjøre ting de ikke vil være med på. De sexfetisjene som ble vist i programmet må skje frivillig, og man må sette sine egne grenser, sier Moslett før han legger til:

– Dette ble lagt inn spesielt for dette programmet, og i tillegg er partneren til Luna Ciara sitert på at sikkerhet er nummer en. Vi mener dette er tilstrekkelig, sier Moslett til «God kveld Norge».