Mazda Tribute
Mazda Tribute

Mazda Tribute: Dette kan være et veldig smart SUV-kjøp

En av de glemte på bruktmarkedet. Det betyr lav pris.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei og takk for en god spalte. Vi kikker på bruktbil om dagen fordi vi trenger mer plass og hadde siktet oss inn mot Nissan Primera eller Mazda 6 stasjonsvogn. Fått anbefalt dem fordi det er gode biler som ikke koster skjorta brukt. Så dukket det plutselig opp en annen bil som vi har mer lyst på men som vi er litt usikre på. Mazda Tribute er navnet og det er en SUV som tydeligvis ikke er så kjent. Vi sitter høyere og så er det veldig interessant med 4-trekker, vi bor langt nord med lange og ekle vintre. Er det en bil du anbefaler dette? Den vi ser på er 2001-modell og pris rundt 110 000 kroner.

Benny svarer:

Heisann. Tribute er en av de litt "glemte" bilene på bruktmarkedet. Ikke fordi den er dårlig, men fordi den falt litt mellom stolene da den kom og salget tok seg aldri skikkelig opp. Litt skyldes nok også at Mazda her hjemme hadde kjempesuksess med 6 da den ble lansert, da ble det ikke så mye fokus på å pushe Tribute.

På bruktmarkedet er det nok sånn at veldig få søker på denne bilen i forhold til langt mer kjente modeller som Toyota RAV4, Honda CR-V osv. Dermed kan du også gjøre svært gode kjøp.

Tribute er en god del større og rommeligere enn f. eks RAV4 uten at den dermed er noen storbil. Men for en vanlig familie bør plassen rekke bra. Dette var opprinnelig et samarbeidsprosjekt med Ford, men jeg mener å huske at det er Mazda som står for det meste av mekanikken. Tror også den er basert på siste generasjon 626. Ikke det mest spennende opphavet en bil kan ha, men det lover godt for kvaliteten.

Jeg har hørt om svakheter på bakruteviskeren, sjekk at den er i orden og gjør jobben sin. Sjekk også litt nøye bremsene. Og dessverre kan rusten også ha begynt å komme på en såpass gammel bil. Servicehistorie og god oppfølging av tidligere eiere er en stor fordel, da kan dette være et veldig smart kjøp. Lykke til!

Les også: Hvordan kan bilverkstedet ta over 1500 kroner i timen?

Tips Facebook-vennene om dette

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her: