londonolympicstadium
londonolympicstadium

West Ham vil beholde løpebanene

Er favoritter til å overta London Olympic Stadium.

West Ham United får støtte av britiske olympiere etter at de gjorde det klart at de ønsker å beholde løpebanene på den nye OL-arenaen, om de skulle overta den flunkende nye stadion etter London OL 2012. The Hammers ønsker også å nedjustere kapasiteten fra 80.000 til 60.000 sitteplasser.

I et åpent brev til britiske aviser sier flere olympiere "at det vil være uakseptabelt å fjerne løpebanene, noe som vil føre til en olympisk stadion uten olympisk tilknytning og arv".

Tottenham har også lagt inn bud på OL-arenaen, som har fått navnet Queen Elizabeth II Stadium, etter lekene i 2012, men i motsetning til West Ham ønsker Spurs å fjerne friidrettsmulighetene for å skape en mer intim atmosfære.

I tillegg til OL-stadion, har Tottenham også fått gjennomslag for å bygge en ny stadion nærmere deres nåværende stadion White Hart Lane.

I løpet av de neste månedene bestemmes det hvem som overtar det som vil bli Englands tredje største stadion, etter Wembley og Twickenham (rugby), og hva den skal brukes til etter de olympiske leker i London 2012.

Se reportasje fra Premier League TV i videovinduet ovenfor!