Jan Pytlick (Foto: Amstrup, Bo/SCANPIX)
Jan Pytlick (Foto: Amstrup, Bo/SCANPIX)

Pytlick tror på dansk finaleplass

Jan Pytlick mener Norge har verdens beste lag, men tror likevel på dansk finaleplass.

Onsdagens resultater sørget for at det blir en skikkelig prestisjeduell mellom Norge og Danmark i semifinalen i EM.

Foran 13 000 mennesker i Herning skal de to nordiske naboene gjøre opp om en finaleplass.

– Norge er best i verden
Danskenes trener Jan Pytlick er fullt klar over at Norge har vunnet de ni siste oppgjørene mellom lagene, og vant så mye som 26-18 bare en uke før EM.

– Jeg synes vi har noen fine oppgjør. De siste årene har vi hatt litt problemer med Norge, men jeg føler vi kommer tettere og tettere på dem. Kampen vi spilte i Norge for noen uker siden, føler jeg vi var tett på selv om vi tapte med åtte mål til slutt. Jeg har en veldig, veldig god følelse foran lørdag, sier han i danskenes EM-studio.

Pytlick har hevdet underveis at alt har gått danskenes vei. Men han hadde nok foretrukket Sverige fremfor Norge i semifinalen.

– Jo. På papiret er Sverige et dårligere lag en Norge. Norge er pt verdens beste lag, men skal vi gå hele veien så må vi ta dem. Det tror jeg vi kan klare. Vi har kommet oss godt videre. Vi er blitt bedre håndballmessig. Vi er blitt sterke mentalt som lag og vi rider på en bølge. Vi har folk i ryggen. Det blir vanskelig for Norge. Det kan jeg love dem, sier danskenes landslagssjef.

Ekspert tror ikke på Norge
Bent Nyegaard er ekspert for dansk TV 2 og har under hele EM hevdet at Norge ikke blir europamester.

– Ser man på angrepsspillet deres, i forhold til det vi har sett av de andre lagene her, så er de ikke bedre enn de øvrige. Jeg vil påstå at hvis Danmark spiller forsvar som de har gjort og Karin Mortensen spiller like godt som Katrine Lunde, så vinner Danmark, sier han.

Både Norge og Danmark har sin styrke i det defensive spillet. Og Pytlick er ikke i tvil hvor kampen vil bli avgjort.

– Det er tre faser. Det er målvaktene, det er forsvar og det er kontringsfasen. Vi skal vinne disse fasene i spillet. Gjør vi det så har ikke Norge noen mulighet til å slå oss, mener han.

Han tror ikke det er noen fordel for Norge at de får en ekstra hviledag foran semifinalen heller.

- Før eller siden måtte de få litt mer restitusjon enn oss. Nå har vi hatt en hviledag og skal spille en god kamp mot et veldig sterkt lag. Det blir vi utfordret maksimalt til å holde oss på det nivået vi har vært på. Det kan kanskje skjerpe oss. Derfor tror jeg ikke det er noen ulempe for oss å spille nå, sier Pytlick.