Carlos Tevez (Foto: JON SUPER/Ap)
Carlos Tevez (Foto: JON SUPER/Ap)

Tevez’ agent: - City har brutt sine lovnader

Carlos Tevez agent Kia Joorabchian snakker for første gang om årsaken til at stjernespissen vil forlate Manchester City.

- De kom med et tilbud som enkelt ville gjort Tevez til den best betalte spilleren i Premier League.

Carlos Tevez var tirsdag denne uken tilbake på trening med Manchester City.

Tevez har gjort det klart at han vil forlate City i januar – og har levert et skriftlig krav om å bli solgt.

Snakker ut
Engelske tabloider har spekulert i om Tevez’ ønske egentlig er en forhandlingstaktikk for å øke lønnen sin i den megarike klubben.

Men nå tar Tevez’ agent Kia Joorabchian bladet fra munnen og hevder at årsaken til ønsket om klubbskifte er at City ikke har holdt det klubben har lovet.

For første gang forteller agenten sin versjon av bakgrunnen for bråket rundt Tevez’ fremtid.

- Carlos var skuffet etter sesongen i fjor fordi City ikke kvalifiserte seg til Mesterligaen. Han opplevde ting i løpet av sesongen som gjorde ham skuffet. Han følte tiden var inne til å flytte på seg, men City ville ikke at han skulle forlate klubben, sier Kia Joorabchian i intervjuet med The Sun.

- De holdt ikke det de lovet
Kia Joorabchian hevder at Tevez fikk lovnader om at Manchester City skulle styrke troppen med ytterligere verdensstjerner i løpet av sommeren.

- Carlos mener at han fikk personlige forsikringer rundt en del ting, som ikke hadde noe med penger å gjøre. Klubbformann Al Mubarak snakket med Carlos i august og gjorde det klart at City ikke ville miste ham, sier Tevez-agenten, og fortsetter:

- Carlos fikk beskjed om å forholde seg rolig til etter at transfervinduet var stengt igjen, siden City fokuserte på sine store mål på overgangsmarkedet. Tevez ga sine lovnader, og City kom med sine. Men fra Tevez standpunkt så har ikke City holdt det de lovet, mener Joorabchian.

Han vil imidlertid ikke røpe hva partene ble enige om.

- De konkrete detaljene kan jeg ikke avsløre, siden jeg er bundet av en full taushetsplikt. Men City vet at dette ikke handler om penger for Tevez, hevder han.

EIDE TEVEZ: Fotballagent Kia Joorabchian er agent for Carlos Tevez, som nylig ble solgt til Manchester City.  (Foto: CHRIS YOUNG/AFP)
EIDE TEVEZ: Fotballagent Kia Joorabchian er agent for Carlos Tevez, som nylig ble solgt til Manchester City. (Foto: CHRIS YOUNG/AFP)

- Penger ikke et tema for Tevez
Manchester City skal ha tilbudt Tevez 15 millioner kroner i ren bonus for å trekke sitt transferkrav, men agenten gjentar at penger ikke er et tema for argentineren.

- De kom med et tilbud som enkelt ville gjort Tevez til den best betalte spilleren i Premier League, opplyser Joorabchian.

Det har blitt spekulert i om Tevez vil gå til sin personlige streik dersom klubben står fast på at han ikke skal selges i januar. Men ifølge Joorabchian er det virkemiddelet helt uaktuelt.

- Carlos vil selvsagt fortsette med å gi 100 prosent på banen, som han alltid har gjort, sier han.