Heidi Løke. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Heidi Løke. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Løke og Norge herjet med Ukraina

Hedi Løke var tilbake med et smell i kalasseieren over Ukraina. - Jeg har sittet på do ganske lenge nå, så det var jeg rimelig lei.

Ukraina-Norge 19-32

Etter 1. omgang: Norge åpnet bra mot Ukraina. Tonje Nøstvold scoret kampens første, mens Gro Hammerseng banket inn de to neste. Ukrainerne kjempet seg inn i kampen igjen og det sto 3-3 etter ti minutter. Men utover i omgangen ristet de norske jentene av seg ukrainerne. Katrine Lunde Haraldsen var god mellom stengene, mens Heidi Løkes retur i angrep raskt fikk fart i Norges scoringstempo. Løke noterte seg for fire scoringer. Til pause sto det hele 13-6 til Norge.

- Jeg har sittet på do ganske lenge nå, så det var jeg rimelig lei.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si om Heidi Løke. Hun er bare helt rå. Hun kommer inn og har tre scoringer med høyre og en med venstre og gjør akkurat som hun vil. Det er virkelig imponerende, sa TV 2-ekspert Randi Gustad i pausen.

Se kampsammendrag øverst i artikkelen

Etter 2. omgang: Etter hvilen holdt Norge ukrainerne fra livet. Camilla Herrem noterte seg for tre scoringer på rad. Norge manglet likevel litt på presisjon og konsentrasjon i midten av omgangen - pluss at de gjorde mange bytter. Da kneppet Ukraina innpå med tre mål, slik at Norge hadde en sjumålsledelse.

Mot slutten av omgangen strammet de norske jentene grepet og holdt ledelsen på ti-elleve mål. Sluttresultatet ble 32-19 og Norge kan friskmeldes etter Sverige-fadesen. Norge trenger bare ett poeng mot Nederland onsdag for å gå til semifinale.

Etter kampen var Camilla Herrem full av lovord om banens beste, Heidi Løke.

- Det var deilig. Det var godt å få Heidi tilbake, sa hun til TV 2 Sporten.

Thorir Hergeirsson. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Thorir Hergeirsson. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Glad for å komme seg bort fra do
Seksmålsscorer Løke var glad for å byte ut toalettet med parketten.

- Jeg har sittet på do ganske lenge nå, så det var jeg rimelig lei. Det var godt å være på banen igjen. I dag spilte vi som et lag. Vi spilte bra sammen, og fikk satt angrepsspillet. Det var utrolig deilig, sa hun etter kampen.

TV 2 Play: Se intervjuer med Løke og Herrem
TV 2 Play: Dyhre Breivang: - Ukraina var ingen målestokk
TV 2 Play: Nora Mørk: – Moro å score mye mål
TV 2 Play: Keeper-Katrine: - Nå er selvtilliten tilbake
TV 2 Play: Tonje Larsen: - Vi vil til Danmark

Herrem ville helst ha spilt dagens kamp i går.

- Vi fant ut at vi skulle bli ferdige med Sverige-kampen. Det var surt i går, da hadde jeg egentlig lyst til å spille med en gang. Men det var godt, og det føltes som om det gikk fem dager før vi spilte kampen i dag. Det var godt å komme utpå å vise at vi kan spille og vi kan gjøre det vi pleier å gjøre, sa Byåsen-spilleren.

- I dag hadde jeg på følelsen at vi kom til å klare oss. Du så at de slet med å springe hjem, og det er på en måte vår styrke. Da skyter de på sånne tullete sjanser, og så løper vi fra dem.

Vi livechattet før, under og etter kampen: