Mads Hansen (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Mads Hansen (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

Tippeligaklubber jager Mjøndalens Maradona

Han scoret årets mål i norsk fotball i fjor- og er siden gått under klengenavnet Mads «Maradona» Hansen. Nå er Mjøndalen-spilleren ønsket av flere Tippeliga-klubber.

Overfor TV 2 Sporten bekrefter 26-åringen at han har vært i kontakt med både Haugesund, Fredrikstad og svenske Kalmar.

- Jeg er åpen på at jeg er hypp på å prøve meg på et høyere nivå etter sju sesonger i Mjøndalen. Nå bruker jeg 12 timer hver dag på jobb og trening, så tilværelsen som heltidsspiller frister veldig, sier den lynraske kantspilleren. Etter serieslutt løp han 40-meterstesten på Toppidrettssentret på imponerende 4,65.

Bud fra Haugesund avvist
Rett etter serieslutt la Haugesund inn et bud på 250 000 kroner på spilleren som scoret et fantastisk mål mot Hønefoss i fjor høst. Da gikk han fra langt inne på egen banehalvdel og scoret et sensasjonelt mål som minnet om Diego Maradonas scoring mot England i kvartfinalen i 1986-VM.

Se scoringen i videovinduet øverst

- Det budet sto ikke i stil med hvordan vi verdsetter Mads, sier Mjøndalens daglige leder Kenneth Karlsen om budet fra FKH - som ble avslått.

- Med tanke på vår posisjon i norsk fotball, tviholder vi ikke på spillerne våre, men samtidig kan vi ikke selge for enhver pris. Vi får gå i dialog med klubbene, så får vi se hva det ender med. Jeg er rimelig trygg på at Mads er mer enn god nok for Tippeligaen, tilllegger Karlsen.

Håper på goodwill
Mads Hansen har kontrakt med Adeccoliga-klubben ut 2011-sesongen.

- Det er et ganske tøft marked nå, så jeg håper ikke Mjøndalen er urimelig i sine krav. Og så håper jeg de kan gi meg litt goodwill for lojalitet gjennom syv år, sier Hansen.

Han har vært og sett på forholdene i svenske Kalmar, men har ikke gjort seg opp noen mening om hvor han helst ønsker å fortsette karrieren.

- Alle alternativene er spennende. Det viktigste for meg er at jeg blir satset på, sier Mads Hansen.

Hans agent Mike Kjølø i Scigroup vil ikke spekulere i hvilken klubb Hansen går til.

- Men jeg er helt sikker på at han vil lykkes på et høyere nivå enn Adeccoligaen, sier den tidligere Stabæk-kapteinen.