Åge Skinstad (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
Åge Skinstad (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

Skinstad overrasket over mangel på rabalder

Sportssjef Åge Skinstad har ikke fått noen klager etter skiuttaket til La Clusaz.

Med uttak til verdenscuprennet i La Clusaz har 13 løpere utenfor landslaget fått prøve seg i verdenscupen etter helgens renn. Langrenn.com kunne i dag melde at sportssjef for det norske skilandslaget, Åge Skinstad, er overrasket over at ingen har stilt spørsmål til uttaket.

– Jeg har et mål om å være annerledes enn alle andre, fleiper Skinstad.

– Men dette viser jo at de fleste er enige om at de beste løperne er med til helgen.

Ingen kritikk
Skinstad har jobbet som sportssjef for det norske landslaget siden 2006. I løpet av fire år i jobben har han gjort cirka 25 uttak i året til mesterskap og verdenscup. Han sier at det alltid er noen som har reagert på hvem som har blitt tatt ut. At gårsdagens uttak ikke fikk noe kritikk overrasker Skinstad.

– Det har alltid vært litt rabalder. Alltid en eller annen løper, eller et støtteapparat, klubb, foreldre eller fanklubb som har reagert på et eller annet, sier Skinstad.

– VM er hovedmålet
Landslaget har VM i Oslo som sesongens største mål, og Skinstad er klar på at ingen har klippekort på laget.

– Vi har hatt mange gode enkeltprestasjoner både av landslagsløpere og løpere utenfor. Vi har som nevnt VM som vårt største mål, og at enkelte løpere ikke er i form, spiller liten rolle, sier Skinstad.

Den franske skikongen Vincent Vittoz må stå over verdenscuprennet på hjemmebane. Vittoz sliter med en strekk i låret, og har verken konkurrert eller gått på ski siden stafetten i Gällivare. På sin egen hjemmeside skriver franskmannen at VM i Oslo er sesongen store mål, og at han ikke tar noen sjanser like etter skadeavbrekket.