Einar Gelius
Einar Gelius

Einar Gelius nominert til homopris

– Jeg er kjempestolt over denne nominasjonen. Det oppleves som en ære, sier Gelius til «God kveld Norge».

Den avgåtte kjendispresten og tidligere «Skal vi danse»-deltakeren Einar Gelius er nominert til prisen «Årets hetero» av juryen i Gaygalla 2011.

Les mer: Danse-Gelius: – Dommerne er frekke

Dermed får den frittalende og for mange kontroversielle presten en hyggelig oppreisning etter bråket rundt ham tidligere i år.

Det ble nemlig storm da Gelius ga ut boken «Sex i bibelen», der blant andre Oslo-biskop Ole Christian Kvarme ga uttrykk for at han mislikte boken sterkt.

Bjørn Eidsvåg: – Gelius har ikke et mer forkvaklet syn på sex enn Oslos biskop

– En forkjemper for homofile og lesbiskes plass i kirken

I en pressemelding skriver Gaygalla hvorfor de har nominert Gelius til prisen.

«Tidligere sokneprest i Vålerenga Kirke. En forkjemper for homofile og lesbiskes plass i kirken. Homofile og lesbiske var alltid velkommen til å gifte seg i Vålerenga Kirke, hvor Gelius trosset Oslo- biskop Ole Christian Kvarme.»

schrøderbrud1 (Foto: Stella Pictures)
schrøderbrud1 (Foto: Stella Pictures)

Gelius stolt og beæret

Produsent Mads Rogde mener bråket rundt Gelius ikke tar fra han en posisjon som en liberal og nytenkende prest.

– Det er ikke mange mennesker som Einar Gelius i det norske kirkemiljøet. Husk at det finnes mange homofile og lesbiske som er kristne, selv om noen mørke stemmer i menigheten deres hevder de ikke har lov til det. Derfor er det en selvfølge å nominere Gelius til årets hetero - en betegnelse som kan sammenlignes med å bli kåret til «årets Supermann». Husk at Jonas Gahr Støre tok i mot denne prisen i fjor. Gelius er en modig helt som har gjort mye for kirkens syn på å inkludere også de som viser fram sin skeive livsstil, sier Rogde til «God kveld Norge».

Gelius var prest da dragstjernen Terje Schrøder og Paolo Tuci giftet seg i Frogner kirke i sommer.

Gelius: – Det oppleves som en ære

Hovedpersonen selv er stolt over nominasjonen til homoprisen.

– Jeg er kjempestolt over denne nominasjonen. Det oppleves som en ære, sier Gelius til «God kveld Norge».

Gelius sjokkerer: – Det første Gud sa var «gå ut og ha sex»

– Vil berømme flotte og modige kristendamer

De andre nominerte er KrFs nestleder Inger Lise Hansen, NRK-programleder Erik Solbakken og fotballklubben Vålerengas supportere VIF-klanen.

Gaygalla-produsent Mads Rogde sier til «God kveld Norge» at han er stolt over å kunne presentere de nominerte.

– Vi vil gjerne berømme flotte og modige kristendamer som kaster høyhalseren og foldeskjørtet for en god sak. Hun har stått på for homoekteskapssaken og liberalisering, og møtt sterk motstand fra KrFs innerste kjerne. Etter over et år på denne barrikaden er det en selvfølge å nominere Hansen til årets Gaygalla. En nominasjon til «Årets Hetero» er en kjærlighetsærklæring, sier han.

Her er de nominerte

Her kan du lese mer om de nominerte til prisen:

Inger Lise Hansen er vraket som nestlederkandidat i Kristlig Folkeparti.  (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Inger Lise Hansen er vraket som nestlederkandidat i Kristlig Folkeparti. (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Inger Lise Hansen

KRFs nestleder tok i januar 2010 til orde for en markant liberalisering av partiets politikk. Hun tok også til orde for å akseptere borgerlig vielse av homofile. Hun har møtt stor motstand blant de mest tradisjonsbundne av partiets velgere. Dessuten vil vi gjerne berømme flotte og modige kristendamer som kaster høyhalseren og foldeskjørtet for en god sak!

tkfn405-solbakken-skjult-ka
tkfn405-solbakken-skjult-ka

Erik Solbakken

TV-helten fikk mye oppmerksomhet da han lanserte kyssesangen på NRK for et år siden. Han leker med folks fordommer og visker ut de tradisjonelle homogrensene som vanligvis forventes fra statskanalens barne- og ungdomsavdeling. At han var en utmerket Norgesambassadør da han ledet det europeiske homoarrangementet Eurovision Song Contest tidligere i år skader heller ikke!

Klanen (Foto: Teigen, Trond Reidar/Scanpix)
Klanen (Foto: Teigen, Trond Reidar/Scanpix)

VIF-klanen

(Vålerenga supperterklubb) Engasupporterne gikk i høst ut og markerte avstand til homoskjellsord på tribunen. De har nå med seg et regnbueflagg blant supporterflaggene, med påskriften A.C.A.B. (All Colours are Beautiful).

Prisutdelingen finner sted på Edderkoppen Teater fredag 7. januar