Ståle Solbakken (Foto: Keld Navntoft/Scanpix)
Ståle Solbakken (Foto: Keld Navntoft/Scanpix)

Nekter å slippe landslagsspillere

– Forberedelsene til Champions League går først, sier Ståle Solbakken.

Fredag trekkes åttedelsfinalene i Champions League, der Ståle Solbakkens FC København er et av de 16 lagene som skal kjempe om Fotball-Europas gjeveste trofé. Både Danmark og Sverige skal ut i privatlandskamper i januar og februar, og nordmannen er redd en tur med landslagene vil forstyrre oppladningen til de europacupkampene.

– Vi samles 10. januar, og da er det fullt fokus på forberedelsene til Champions League, sier Solbakken til Aftonbladet.

Danskene skal ut i kamp mot England den 9. februar. Planen er også en tur til De Forente Arabiske Emirater for Morten Olsen sine menn, men dette er ikke bekreftet, skriver dansk TV2. Her ville Mathias Jørgensen, Kim Christensen og Martin Vingaard vært naturlige valg.

Erik Hamrén tar med seg det svenske landslaget på turné til Sør-Afrika i januar. Solbakken har vært i dialog med den tidligere Rosenborg-treneren angående FCK-spillerne Johan Wiland, Oscar Wendt og Mikael Antonsson.

– Jeg har gitt beskjed til Marcus Allbäck og Erik Hamrén. De er innforstått med det. Vi har en god dialog og spillerne er også informerte, sier Solbakken.

– Forberedelsene til Champions League går først, presiserer han.

Solbakken og FCK reiser til Copa del Sol i Spania i slutten av januar for å forberede seg den første åttedelsfinalen som spilles 15. februar.