IMG_0968 (Foto: Lisa Dyremyhr Bakke)
IMG_0968 (Foto: Lisa Dyremyhr Bakke)

Trodde du refill var billig?

Tro om igjen.

Du er midt i julevasken, og går tom for Jif Universal. Hva gjør du? Ønsker du å være miljøvennlig, og kjøper refill, er det ikke nødvendigvis slik at du sparer noe særlig på det.

TV 2 hjelper deg har gjort en miniprissjekk av Jif refill i tre ulike dagligvarebutikker. Det viser seg at det stort sett ikke er mange kronene å spare på å kjøpe refill.

En krone forskjell

For Jif Universal på Rimi, Rema 1000 og Kiwi koster en sprayflaske med Jif rundt 1 krone mer enn refillposen.

– Når det gjelder prissetting av produkter er det et resultat av markedspris, og i utgangspunktet skal det være rimeligere å velge refillposen som det er i dette tilfellet. I butikkhyllen finner man begge alternativene samt tilhørende prismerking som kunden kan benytte for å orientere seg, forteller Kristina Kollerud, kommunikasjonsrådgiver i ICA Norge.

Det var kun noen få øre som skilte prisforskjellene i de ulike butikkene fra hverandre, men Rimi var den butikken med aller minst forskjell mellom sprayflasken Jif Universal sprayflasken og refillposen.

Les også: Marie ble nektet å kjøpe mer enn fire glass barnemat

Kjøper sprayflasken

Refillposen inneholder 250 milliliter, mens sprayflasken inneholder 500 milliliter.Grunnen til at refillposen er halvparten av størrelsen som sprayflasken, er at Refillposene inneholder Jif Universal i konsentrert versjon. Den skal derfor blandes ut med vann slik at det blir 500 milliliter.

– Jeg tror det er mange som ikke er klar over at det er konsentrat, og det kan derfor virke lettere å gå for sprayflasken enn refillposen. Her er det både markedsførings- og informasjonsbehov, sier Tone Granaas, daglig leder i Grønn Hverdag til TV 2 hjelper deg.

For prisbevisste forbrukere kan det fremstå som at man får mindre for pengene ved å kjøpe refillposen, i og med at literprisen er såpass mye høyere.

Les også: Rema 1000 taper bleiekrigen

Opptatt av miljø

Lilleborg, produsenten av Jif Universal, mener det skal være billigere for forbrukeren å kjøpe det miljøvennlige alternativet.

– Vi priser refillproduktene billigere ut fra oss. Det er for øvrig butikken selv som bestemmer butikkprisene, forteller Anne Gjemdal, informasjonssjef i Lilleborg.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter