Tore Reginiussen (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
Tore Reginiussen (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

Reginiussen håper på debut mot Zlatan

Etter et år fylt med skader, håper Tore Reginiussen han endelig skal få Serie A-debutere på nyåret.

18 minutter. Det er alt Tore Reginiussen har spilt siden han forlot Tromsø i fjor høst.

I en 2-0-seier over Hoffenheim, fikk han sin debut for Schalke 04 som innbytter i januar - etter det har det meste handlet om skader for altaværingen.

- Helt siden jeg dro fra Tromsø har det vært mye skader. 2010 skriver seg ikke inn i historiebøkene som et topp år for min del. Jeg er glad vi snart er over i 2011 så vi kan starte på nytt igjen, sier Reginiussen til TV 2 Sporten.

Hjelpeløs tilskuer
Det skulle høsten egentlig være med utlån til italienske Lecce. Men en betent slimpose ved akillessen har holdt han utenfor banen i hele høst. Dessverre både for han og klubben, som sliter voldsomt i bunnen av Serie A.

- Laget har jo slitt veldig i det siste, og det har vært et desperat behov etter forsvarsspillere. Jeg har sittet og hatt lyst til å bidra uten å kunne gjøre det. Det er kjipt, sier midtstopperen.

Siste håp om bedring
Den siste uken har han tilbrakt i München. Håpet er at besøket der skal få han tilbake på banen.

- Nå har jeg fått spesialistbehandling hos kanskje den beste i verden den siste uken. Så om det ikke blir bra nå, så vet jeg ikke om det blir bra, sier Reginiussen.

- Er det fare for det?

- Det er på riktig vei, og signalene jeg har fått er at jeg kan være tilbake i spill om fire uker. 16. januar møter vi Milan. Jeg sikter meg inn på den kampen. Forhåpentligvis kan jeg snart begynne å løpe og trene med laget igjen for å komme meg i form. Så er det fire-fem måneder igjen av sesongen. Jeg har på følelsen at 2011 blir bedre enn 2010 i hvert fall, men det skal ikke så mye til, forteller 24-åringen.

Tøft i bunn
Forhåpentligvis for Lecce gjelder det også klubben. Laget startet sesongen ganske bra etter opprykket fra Serie B i vår, men etter å ha slått Brescia 2-1 hjemme 24. oktober kom det syv strake uten seier.

På søndag kom det endelig en trepoenger for Giallorossi - med 3-2 hjemme mot Chievo.

- Den var livsviktig. Vi har vært i en forferdelig dårlig steam. Hadde vi tapt der så hadde vi havnet virkelig i sumpa, sier Reginiussen.

Zlatan Ibrahimovic herjet med Bologna. (Foto: ALESSANDRO BIANCHI/Reuters)
Zlatan Ibrahimovic herjet med Bologna. (Foto: ALESSANDRO BIANCHI/Reuters)

Treneren sa opp
Lecce er tredje sist på tabellen, men har kontakt med lagene over. De dårlige resultatene har gjort at trener Gigi de Canio for noen uker siden sa opp, men oppsigelsen ble ikke godtatt.

- Det har vært mye styr med treneren og frem og tilbake der. Det var masse diskusjoner i pressen mellom treneren og presidenten, det var ikke så bra. Forhåpentligvis klarer vi å snu det nå slik at det roer seg nå, sier Reginiussen.

- Nå har jeg ikke vært der den siste uka, og har ikke akkurat vært en kløpper på å lese italienske aviser, men jeg har fått inntrykk av at han nå vil bli.

Supportere angrep spiller
Også på treningsfeltet har det vært bråk. Reginiussens lagkamerat Souleymane Diamoutene ble regelrett angrepet på treningsfeltet for to uker siden - etter det har han ikke vært i Lecce-troppen.

- Jeg var inne i gymmen og fikk med meg litt. Jeg så det var noen som kom inn på banen og begynte å knuffe. Fansen der nede er jo helt spesiell. Situasjonen var veldig merkelig. Supporterene bare trengte seg inn uten å bli stoppet, sier Reginiussen om situasjonen.

Årsaken til angrepet var at Diamoutene var på utlån hos Lecces erkefiender Bari forrige sesong, men har vært Lecces eiendom siden 2004. Nå ser det ut til at han tvinges bort fra klubben.

- Sånn jeg har forstått det så har han lyst til å dra, men det er litt kjedelig at en slik situasjon skal bli avgjørende, sier Reginiussen.

- Store forskjeller
Finnmarkingen har blitt overrasket over supporterkulturen i Italia. Alle klubbene har sine grupperinger av de mest hardbarkede supporterne som kalles Ultrà.

- Forskjellen mellom Tyskland og Italia er stor. I Tyskland ville de som kom på kamp se fotball og likte fotball. I Italia er det disse Ultrà-grupperingene som bare er ute etter å lage bråk, sier 26-åringen.

- Det er så mye politikk og annet innblandet her, kanskje spesielt når man kommer langt ned sør.

Tore Reginiussen (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Tore Reginiussen (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Ny treningshverdag
Ikke bare tribunekulturen er annerledes i Italia. Mens overgangen fra Tromsø til Schalke bydde på en kraftig oppjustering i treningsmengde og -intensitet, har Lecces treninger vært av en helt annen kultur.

- Det er så store forskjeller som man kan få det på alle måter. I Tyskland kjørte vi knallhardt. Masse disiplin og kjemping på treningene. I Italia er det laidback og alle må være forsiktige på treningene, forteller Reginiussen.

- Jeg kunne helst tenkt meg en mellomting. Ingen av delene er optimale, men det er morsomt å oppleve Italia. Det er en morsom liga, men særlig her i sør er det nok litt vel laidback.

- Tror du den tyske treningskulturen kan ha vært medvirkende til at du har slitt med skader i år?

- Det er klart at det kan ha vært medvirkende. Oppkjøringen i sommer var steintøff med to-tre økter hver dag de første ukene, og i tillegg sikkert 15 treningskamper. Belastningen var nok på grensa, men jeg tror også det henger sammen med ryggproblemene jeg hadde allerede før jeg dro, tror Reginiussen.

Optimistisk
Nå venter en uke til i Italia før han vender hjem på juleferie. Målet er at han etter det skal begynne å lukte på Serie A-debut - et halvt år etter at han kom til Italia.

- Det ser mye bedre ut nå, så jeg er optimistisk med tanke på å være tilbake om fire uker, håper Reginiussen.