Marta Mangue.
Marta Mangue.
TAPTE NY DUELL: Spania og Nuria Benzal fikk trøbbel mot Montenegro og Maja Savic. (Foto: HENNING BAGGER/Afp)
TAPTE NY DUELL: Spania og Nuria Benzal fikk trøbbel mot Montenegro og Maja Savic. (Foto: HENNING BAGGER/Afp)

Spansk stjerne skuffet

Marta Mangue skulle herje under EM – nå er laget hennes helt sist i mellomrunden.

Spania - Montenegro 20-22 (12-12)

Det var knyttet høye forventinger til Spanias største stjerne, Marta Mangu, før EM-start i Danmark – landet der 27-åringen spiller klubbhåndball for Esbjerg. Men mesterskapet har blitt alt annet enn festlig for Mangue, og mot Montenegro stoppet den vanligvis målfarlige bakspilleren på to scoringer.

Spanjolene havnet på den tøffeste siden av EM-tablået og har fått merke nettopp det. Etter to tap i gruppespillet, kom det tredje mot montenegrinerne i første mellomspillskamp.

Spania fortsatte nemlig i samme spor som tidligere i turneringen – rotete og med mengder av tekniske feil. Montenegro var ikke mye bedre, men Bojana Popovic fikk herje fritt og scoret fem ganger før hvilen. Med det besørget superstjernen nesten halvparten av montenegrinernes mål. Det sto 12-12 til pause.

Lagene fulgte hverandre tett også i starten av andre omgang, men rundt ti minutter før slutt stakk balkanlaget ifra. Montenegro gikk fra 17-17 til 22-17 og sikret seg to nye poeng. Dermed har de fire poeng og kan fremdeles drømme om semifinale. Spania er poengløse og må håpe på et mirakel.