Ji Sung Park (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)
Ji Sung Park (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)
Wayne Rooney (Foto: SCOTT HEPPELL/Ap)
Wayne Rooney (Foto: SCOTT HEPPELL/Ap)
Marouane Chamakh og Nemanja Vidic (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
Marouane Chamakh og Nemanja Vidic (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
Park Ji Sung (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)
Park Ji Sung (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)
Nani (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Nani (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Anderson, Sagna
Anderson, Sagna
Wojciech Szczesny (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)
Wojciech Szczesny (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)
Wojciech Szczesny (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)
Wojciech Szczesny (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)

Se Park sende United til topps

Sørkoreanerens hodestøt ordnet seier mot Arsenal.

Manchester United - Arsenal 1-0

Se kamphøydepunktene i videovinduet over!

Etter en jevn og sjansefattig førsteomgang tok United ledelsen fem minutter før pause. Ji-Sung Park headet inn 1-0, og det var først etter det at det virkelig tok av.

Den andre omgangen begynte med et sterkt Arsenal-press, og et United som ønsket å straffe Arsène Wenger og co på kontringer.

Begge lag spilte seg til store sjanser, og etter 73 minutter bommet United på den største av dem alle. Wayne Rooney hadde muligheten fra straffemerket, men blåste ballen over mål.

Han kan imidlertid trøste seg med at United likevel dro i land seieren, og Parks scoring ble kampens eneste.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Det betyr at United har festet grepet i Premier League. Sir Alex Fergusons menn står med 34 poeng og har to poeng ned til Manchester City og Arsenal, som begge har spilt én kamp mer.

Det betyr at dersom United vinner sin hengekamp mot Blackpool, så vil United ha en luke på fem poeng på toppen av tabellen.

Parks panne traff perfekt
Det var jevnt i innledningen på Old Trafford, og den første gode muligheten kom først etter 22 minutters spill.

En fæl klarering fra Arsenal-stopper Sébastien Squillacis gikk rett i beina på Nani, som kunne fyre av på halv volley fra skrått hold. Avslutningen suste imidlertid like utenfor stolpen.

Etter en halvtimes spill ropte United-fansen på straffe da et innlegg traff armen til Marouane Chamakh, men dommer Howard Webb lot spillet gå.

Etter 40 minutter eksploderte Old Trafford. Nani la inn fra høyrekanten, og ballen endret retning i foten til Gael Clichy. Det viste seg å være perfekt for United, ettersom den nye ballbanen sørget for at ballen landet på hodet til Ji-Sung Park.

Sørkoreaneren er normalt sett ikke kongen i lufta, men traff meget godt. Ballen gikk i en bue over Arsenal-keeper Wojciech Szczesny, og var innom stolpen før den gikk i mål.

20 år gamle Szczesny fikk for øvrig sin Premier League-debut for Arsenal på Old Trafford, men kunne ikke lastes for Uniteds scoring.

Chamakh svidd gigantsjanse
Arsenal festet et større spillemessig grep i innledningen av andre omgang, men da den virkelig store sjanse kom var det United som fikk den.

Wayne Rooney spilte Anderson alene mot Wojciech Szczesny, men Arsenal-keeperen vartet opp med en solid redning etter 55 minutters spill.

Minuttet etter var det imidlertid Arsenal som burde ha scoret. Samir Nasri fyrte av fra 16 meter, og van der Sar måtte gi retur. Den havnet hos Marouane Chamakh som hadde nesten åpent mål.

Nemanja Vidic kom imidlertid skliende, og fikk blokkert skuddet. Hadde Chamakh bare løftet ballen ørlite ville det stått 1-1.

Etter 59 minutter var Nani på farten for United, men alene med Szczesny på skrått hold dundret portugiseren ballen like over mål.

Arsenal-manager Arsène Wenger tok grep og gjorde to endringer etter 64 minutter. Cesc Fabregas og Robin van Persie kom inn for Tomás Rosicky og Jack Wilshere, uten at de klarte å snu for Arsenal.

Straffebom
I stedet var det United som fikk den gyllene muligheten. Hjemmelaget fikk straffespark da et innlegg fra Nani traff en liggende Gael Clichy i hånden etter 73 minutter.

Wayne Rooney stilte seg opp og kunne sette inn 2-0, og med det sannsynligvis spikeren i Arsenal-kista. Slik gikk det imidlertid ikke, for fra krittmerket blåste Rooney ballen over mål.

Arsenal forsøkte desperat å få sitt utligningsmål, men klarte ikke å skape store farligheter i sluttminuttene.

Wayne Rooney (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)
Wayne Rooney (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)

Startellevere:
Manchester United:
Van der Sar - Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra - Nani, Carrick, Fletcher, Anderson, Park - Rooney.
Arsenal: Szczesny - Sagna, Squillaci, Koscielny, Clichy - Rosicky, Song, Wilshere - Nasri, Arshavin, Chamakh.