Volda Anne Grete Strøm Erichsen og Marianne Isene (Foto: TV 2)
Volda Anne Grete Strøm Erichsen og Marianne Isene (Foto: TV 2)

Marianne gråt i sitt møte med helseministeren

Med sin nyfødte datter i armene ba Marianne Isene helseministeren opprettholde helsetilbudet i distrikts-Norge.

Helseopprøret i Møre og Romsdal nådde Stortinget mens statsråden besøkte sykehuset i Volda.

– Det er ikke bare bare å gå gjennom en fødsel på en sånn måte. Det er mye en kan bygge ned, men føde og akutt, trygghet til folk over hele landet, det er viktig. En kan legge ned mye, men sånne ting synes jeg er galt, sa en sterkt beveget Marianne Isene.

Vanskelig fødsel

Med nyfødte Oda Agnes i armene møtte hun helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen på sykehuset i Volda mandag.

Isene måtte ta turen fra Nordfjord sykehus i Nordfjordeid i Sogn og Fjordane på grunn av en komplisert fødsel. Hun ga klar beskjed om at helsetilbudet i distrikts-Norge må opprettholdes.

– Jeg er helt enig med deg, at vi må ha gode tilbud over hele landet. Men vi må og ha spesialister rundt omkring, og det er det som er den store utfordringen, svarte Strøm-Erichsen.

Se video av deres møte øverst i saken.

Kjemper for Molde

Et stort arbeid er i gang for å endre strukturen i sykehus-Norge.

Før helgen vakte det voldsomme reaksjonerda de ansatte ved Molde sjukehus ble informert om at planene om et nytt sykehus utsettes til 2018. Moldenserne vil ha avklart om sykehuset faktisk blir liggende i Molde eller om det skal ligge et annet sted i Nordmøre og Romsdal.

Tirsdag møter helseministeren kampvillige moldensere på sykehuset i byen. Samtidig har helseopprøret i Møre og Romsdal nådd Stortinget. Der krever Arbeiderpartiets egne representanter fra fylket klart svar fra egen minister.

– Klart vedtak

– Vi har hatt runder i partiet, og vedtaket er klart. Det skal bygges fire nye sjukehus, beholde akutt og føde og vi skal bygge nytt sjukehus i Molde, sier stortingsrepresentant for Ap, Else-May Botten.

– Så nå forventer vi at helseministeren kommer på banen i morgen, og kommer med det signalet at det blir sykehus i Molde, men det er usikkert når, sier stortingsrepresentant for Ap, Tove Lise Torve.

Se reportasje (reporter: Olav Haugan)

478917

Svekket tillit

Partilaget i Molde sier de ikke har opplevd maken til raseri mot helseministeren og Arbeiderpartiet i partilagets 100-årige historie.

– Hvilken tillit har dere til helseminister Strøm-Erichsen?

– Tilliten er svært svekket, sier Sidsel Rykhus, leder i Molde Ap.

– Kan hun fortsette i denne jobben?

– Det får vi se etter at vi har hatt besøk i morgen.