talent
talent

Markus Henriksen er årets fotballtalent

Markus Henriksen er Norges største fotballtalent.

Rosenborgs stjerneskudd har tatt Tippeligaen med storm og i høst ble trønderens prestasjoner belønnet med a-landslagsdebut. I konkurranse med syv av de største mannlige og kvinnelige fotballtalentene i Norge ble Henriksen lørdag tildelt Statoils Talentpris som Årets Talent.

- Det er fantastisk artig å få denne prisen. Med tanke på alle de gode spillerne som kunne ha fått prisen, er det en stor ære. Det forteller meg at jeg har gjort noe riktig og det gir meg en push til å satse videre, sier Markus Henriksen etter å ha mottatt Statoils Talentpris som Årets Talent.

Midtbanejuvel

Midtbanespilleren fikk sin Tippeliga-debut i 2009 og har vist seg tilliten verdig. Etter flere gode prestasjoner gjennom hele 2010-sesongen, har 18-åringen blitt fast inventar på Rosenborgs midtbane, og samtidig henvist rutinerte spillere som Roar Strand og Fredrik Winsnes til innbytterbenken.

- Statoils talentpris handler om å trekke frem morgendagens helter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen, sier Oddvar Høie, markedssjef i Statoil.

Åtte av Norges største fotballtalenter har hver måned denne sesongen blitt tildelt Statoils talentpris. Lørdag ble Markus Henriksens imponerende 2010-sesong kronet med den gjeve utmerkelsen – Årets Talent. Juryen består av blant andre Nils Johan Semb og Jarl Torske. Statoils Talentpris er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund, TV 2 og Statoil.

Tidligere vinnere 2010

Oktober: Torgeir Børven: Kometen fra Odd er månedens talent

September: Joakim Våge Nilsen: FKH-back månedens talent

August: Melissa Bjånesøy: 1. divisjons-toppscorer ble månedens talent

Juli: Emilie Haavi: Røas toppscorer månedens talent

Juni: Markus Henriksen: RBKs stjerneskudd månedens talent

Mai: Tina Algrøy, Arna-Bjørnar; Her er månedens fotballtalent

April: Christer Kleiven, Start: Start-juvel er månedens talent

Mars: Cathrine Dekkerhus, Lillestrøm: 17-årige Cathrine er månedens talent

Her er de største talentene i 2009
Her er de største talentene i 2008
Her er de største talentene i 2007