Jan Pytlick (Foto: Amstrup, Bo/SCANPIX)
Jan Pytlick (Foto: Amstrup, Bo/SCANPIX)

Danskene vil tvinge frem Russlands «terrorbytter»

Jan Pytlick håper russernes kontroversielle landslagssjef tar ut frustrasjonen på spillerne.

Se Danmark - Russland direkte på TV 2 SPORT og tv2sumo.no kl. 20.45

Mandag skal Danmark ut i et nytt storoppgjør, når Russland står på andre halvdel av parketten i Herning.

Og selv om danskene har hatt en fantastisk start på EM, advarer landslagssjef Jan Pytlick mot å tro på enkel kamp mot russerne.

Skal tirre Russland-sjefen
– Vi må erkjenne at Russland er sterkere enn oss hvis de kommer opp på sitt aller beste nivå. De har verdensklassespillere i Anna Kochetova og Olga Levina. Likevel har jeg en god magefølelse. Jeg tror vi vinner. Og nøkkelen til seier ligger i deres landslagssjef, sier Pytlick til sporten.dk, og sender følgende stikk i retning Jevgenij Trefilov:

– Han skal tirres så mye at han lar sin irritasjon gå ut over de russiske spillerne. Vi skal frustrere ham ved å bryte opp rytmen til Russland. Da pleier han å straffe dem ved å gjøre noe som kan kalles «terrorbytter».

Jevgenij Trefilov  (Foto: GEORGI LICOVSKI/EPA)
Jevgenij Trefilov (Foto: GEORGI LICOVSKI/EPA)

Også veteran-målvakt Karin Mortensen, har tro på å få den russiske landslagssjefen sur.

– Det er ganske lett å få Trefilov til å se rødt, så det skal vi forsøke å utnytte, sier Mortensen.

Ny tilskuerrekord
Kanskje kan også en fullpakket arena irritere den russiske bamsen? Jyske Bank Boxen ble ferdigstilt så sent som i slutten av oktober, og kan huse over 12 000 tilskuere – noe som også tilsvarer antall solgte billetter til danskenes første mellomrundekamp. Det betyr nok en tilskuerrekord for dansk kvinnehåndball. Den forrige ble satt under oppgjøret mot Spania i Aalborg, da 6607 skueglade fant veien til Gigantium Arena.