Clas Brede Bråthen. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Clas Brede Bråthen. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Full skjerping for kvinnehopperne

Sportssjef Clas Brede Bråthen skal snu den dårlige trenden.

Norges kvinnelandslag i hopp har i mange år vært en ledende nasjon, med Anette Sagen som en garantist for gode resultater. Drøye to måneder før Ski-VM på hjemmebane er imidlertid situasjonen en annen.

For i helgens kontinentalcup i Vikersund ble Line Jahr best av de norske hopperne med en skuffende 12. plass på lørdag og 16. plass dagen etter. Anette Sagens beste plassering var en beskjeden 18. plass. Dermed ble det holdt et evalueringsmøte mandag for å diskutere den svake innsatsen.

- Vi føler vi har fått kartlagt hvorfor resultatene ble som de ble i Vikersund, og vi har lagt en god plan for å sørge for forbedring inn mot rennene i Notodden til helga, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til TV 2 Sporten etter møtet.

- Det er små marginer i denne idretten. Hoppsporten er nådeløs, hvis du ikke har formen inne eller den rette dagen, faller du fort nedover på resultatlistene, sier han videre.

Han tror derfor det er lite som skal til for å snu trenden.

- Det er snakk om små tekniske justeringer som må gjøres for hver enkelt utøver. Vi har ambisjoner om pallplass i hvert renn, og det gjelder helt klart også i VM på hjemmebane. Samtidig har damehoppingen opplevd en fantastisk utvikling de siste årene, og det er ikke lenger mulig å oppnå gode resultater på bestilling, avslutter Bråthen.