Steven Pienaar (Foto: ANDY RAIN/EPA)
Steven Pienaar (Foto: ANDY RAIN/EPA)

Everton vurderer å selge stjernespiller

David Moyes vil selge for å hente spiss i januar.

Everton har slitt så langt i sesongen, og ligger for øyeblikket på en beskjeden 15. plass i Premier League. Everton-sjef David Moyes innrømmer at det er behov for forsterkninger etter nok en skuffende kamp hjemme mot Wigan i helgen.

Han er nå klar for å hente inn en spiss i januar som kan assistere Tim Cahill på topp. Cahill har levert varene ved å score åtte av Everton sine atten mål denne sesongen, men har fått liten hjelp av spisskollegaene Louis Saha, Jermaine Beckford og Aiyegbeni Yakubu. Klubben vurderer nå å ofre Steven Pienaar.

– Det kan godt hende at vi vurderer å selge Pienaar i januar-vinduet for å få nok penger, fordi kontrakten hans går ut til sommeren, sier Moyes til SkySports.

– Må se til lånemarkedet
Pienaar har ikke kommet til enighet med klubben om en ny kontrakt, og Everton står i fare for å tape store penger om de lar sør-afrikaneren bli værende i Liverpool ut sesongen. Selv om Moyes er klar på at det er behov for en spiss som scorer mål, tror han det kan bli vanskelig å hente en angriper på permanent basis.

– De pengene vi vil tjene ved et salg holder neppe til å hente en spiss vi trenger, en som scorer mål, sier Moyes.

– Realiteten er at vi må se etter en spiss på lån, så vi må nok gå til lånemarkedet for å komme til en løsning.