Elllen Ugland (Foto: Christopher Fornebo)
Elllen Ugland (Foto: Christopher Fornebo)

Ellen Ugland begraves fredag

Dagen for begravelsen er bestemt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ellen Ugland (57) ble funnet død i sin leilighet på Lysaker Brygge utenfor Oslo for en uke siden. Ugland var enken etter skipsreder Johan Jørgen Ugland, som døde brått i mars i år. Politiet karakteriserer Ellen Uglands dødsfall som mistenkelig og etterforsker saken.

Begraves i Grimstad

Mandag ble Uglands legeme frigitt. Hun skal begraves fra Fjære kirke i Grimstad fredag klokken 13.30. Det opplyser rådgiver Ivar Hippe til TV 2. Hippe er rådgiver for niesen til avdøde Ugland.

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser ifølge VG at Ugland døde av hjertestans, oksygenmangel og stengte luftveier, såkalt medisinsk kvelning. Politiet har ikke kommet nærmere en avklaring på hva som skjedde da Ugland døde.

– Vi fortsetter vår etterforskning både taktisk og teknisk, opplyser politiinspektør Stine Karlsen i Asker og Bærum politidistrikt til NTB. Hun legger til at det er for tidlig å si når den endelige obduksjonsrapporten blir klar.

Arvestrid

I etterkant av Ellen Uglands død har familiekrangelen om verdiene i rederiet igjen fått oppmerksomhet. J. J. Uglands barn ble forbigått i arveoppgjøret, og verdiene ble delt mellom 57-åringen, som var skipsrederens andre kone, og ett av barnebarna, 24 år gamle Knut Nikolai Tønnevold.

Ugland arver nå også sin stebestemors andel, men får ikke kontroll over verdiene før han fyller 35 år. (©TV 2/NTB)