Fulle drammensere gikk bananas

Politiet i Drammen har hatt hendene fulle. Festbråk, fulle tenåringer, overstadig berusede folk, jentekrangler og slåsskamper har preget natt til søndag i Drammen sentrum.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dette har vært en svært travel natt for politiet i Drammen, opplyser operasjonsleder Ann Sofi Larsen i Søndre Buskerud politidistrikt.

Den travle natten begynte klokken halv tolv. Da ble en 16 år gammel jente, som var etterlyst av barnevernet, pågrepet av politiet på en fest.

En 16 år gammel gutt ble også innbrakt og overlevert til mor etter å ha røyket hasj. Politiet så seg også nødt til å avvikle festen.

Gutteslåsskamp

En snau time senere måtte politiet til pers igjen etter å ha mottatt en rekke telefoner om festbråk, slåsskamper og flere skadde personer i en leilighet. Det viste seg at en 19 år gammel gutt fra Sande hadde vært i slåsskamp med en 17 år gammel gutt fra Drammen. 19 åringen ble kjørt til legevakten med et dypt kutt i pannen. Etter å ha avhørt vitner har politiet kommet frem til at 17 åringen etter all sannsynlighet handlet i nødverge.

Uinvitert gjest fikk bank

Samtidig måtte politiet gripe inn et annet sted i Drammen sentrum etter at en 24 år gammel mann fikk bank av noen festdeltagere.

– Mannen skal ha tatt seg inn på en fest hvor han ikke var invitert. 24 åringen lagde bråk, ble kastet ut og slått. Mannen var svært full og ble behandlet av ambulanse på stedet, opplyserL Larsen, og legger til:

– Det er uvisst om han vil anmelde noen i ettertid.

Lå og kavet i snøen

Klokken 02.00 fant politiet en overstadig beruset mann i slutten av femtiårene liggende og kave i snøen.

– Han var ute av stand til å ta vare på seg selv, og ble kjørt hjem av politiet, opplyser operasjonsleder.

Et kvarter senere måtte en annen overstadig beruset mann (22) kjøres hjem fra sentrum. Han var også ute av stand til å ta vare på seg selv. Og klokken 03.00 måtte en 39 år gammel kvinne kjøres hjem av politiet etter å ha blitt loset ut av vaktene på et utested. Kvinnen klarte ikke å gå selv.

Jentekrangel

Etter å ha kjørt flere berusede folk hjem, ryddet opp i slosskamper og levert fulle tenåringer til foreldrene, var natten fremdeles ikke over for drammenspolitiet.

Klokken 03.20 ble en 26 år gammel kvinne innbrakt fra et utested i Drammen hvor hun hadde kranglet med en annen kvinne.

– Hun hadde kastet et glass som knuste på en annen kvinne. Hun var svært full og utagerende også mot politiet. Hun vil bli anmeldt for ordensforstyrrelse, opplyser Larsen.