att (Foto: Motansje/Scanpix)
att (Foto: Motansje/Scanpix)

– Kirken må ta advent tilbake fra handelsstanden

Senterpartiet mener at Kirken må tenke nytt for å nå brede lag av folket, og oppfordrer Kirken til å oppsøke landets kjøpesentre i adventstiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Advent er en kristen ventetid. Nå er Kirken fjern for mange i adventstiden. Kirken må ta sin rettmessige plass i adventstiden, og møte folk der folk er, på handlesentre og i julegater, sier partiets parlamentariske leder Trygve Magnus Slagsvold Vedum til Aftenposten.

Shopping foran kirke

– Nå har hele adventstiden utviklet seg til å mer bli en kommersiell handelsmåned. Kirken må bruke tid på å synliggjøre seg og ta adventstiden tilbake, sier han.

Vedum oppfordrer samtidig Kirken til å arrangere skolegudstjenester. Dette er viktigere enn noen gang, også for folk som ikke har et kristent ståsted, mener han.

Vedum mener folk vil forstå bedre samfunnet ved å delta i skolegudstjenester. Norske ferier og norske fridager er nært knyttet opp til kristendommen, og det er viktig å ha forståelse for opprinnelsen til høytidene, mener Sp-politikeren.

Motstander av forslaget

Generalsekretær Kristin Mile i Human-Etisk Forbund er motstander av forslaget. Den offentlige skolen skal være for alle, og den skal være inkluderende, påpeker hun.

Kirkerådets direktør Jens-Petter Johnsen er positiv til forslaget om å bringe kirkens folk ut blant folk på kjøpesentre. Han oppfordrer menighetene til å se på innspillet. (©NTB)