STENGTE MÅLET: Danmarks målvakt, Karin Mortensen. (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
STENGTE MÅLET: Danmarks målvakt, Karin Mortensen. (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Danmark seiret i forsvarsdrama

Få mål og sitrende spenning da danskene tok nytt steg mot semifinale. Se sammendrag her.

Spania - Danmark 19-22 (9-12)

Et Danmark med semifinaleambisjoner var klare for fest mot Spania, men det rekordstore publikumet på 6607 tilskuere i Gigantium Arena, måtte tåle nervepirrende spenning helt til siste minutt.

I en kamp der det virket som også spillerne slet med nervene, var førsteomgangen preget av unøyaktighet fra begge lag. Kombiner slurvet med godt målvaktsspill fra både Karin Mortensen og Silvia Navarro og du får en målfattig omgang. Danmark var imidlertid et lite steg foran, og ledet 12-9 etter de første 30.

LES OGSÅ: Romania scoret 40

Det rotete spillet fortsatte etter hvilen, og danskene slet med å finne ut av Spanias offensive forsvarsvarianter, men mot slutten tok Line Jørgensen affære. Den høyre bakspilleren dunket inn to raske scoringer på stillingen 19-18 to minutter før slutt, og sørget for en luke spanjolene aldri klarte å tette.

Se kampsammendrag øverst i artikkelen

Dermed er Jan Pytlicks jenter videre til mellomspillet med full poengpott. Spania går videre, men får en tøff vei videre ettersom de går inn i neste fase uten poeng.

TV 2s håndballekspert Frode Scheie, hyller den danske landslagssjefen etter dramaet.

– Pytlick tok en genial time-out like før slutt. Der fikk han gjennomført akkurat det de avtalte og Jørgensen satte inn 20-18. For øvrig var det Danmarks beste utespiller, Trine Troelsen, som satte inn det siste målet. Dette var en glitrende forsvarskamp av to innsatsfylte lag. Danmark får med seg fire poeng inn i neste runde, og jeg tror nå at de kvalifiserer seg til semifinale.