Storberget vil ha Frps hjelp til å redde DLD

Justisminister Knut Storberget (Ap) vil ha med Fremskrittspartiet for å sikre at datalagringsdirektivet (DLD) blir innført i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Storberget har merket seg at Frp er opptatt av forebygging av kriminalitet og terror, samtidig som partiet er negativt til DLD.

– Jeg er veldig overrasket over at Frp sier så kategorisk nei til datalagringsdirektivet og til å være med å sette politiet i stand til å bekjempe kriminalitet og terrorisme. Frp, som er opptatt av lov og orden, svikter nå politiet, sier Storberget til Aftenposten.

Regjeringen la fredag fram en proposisjon med forslag om å implementere EUs datalagringsdirektiv. Stortinget skal behandle saken på nyåret. Arbeiderpartiet blir da avhengig av Høyres stemmer. Storberget håper nå at også Frp vurderer sitt standpunkt.

– Frp ønsker en nasjonal løsning. Da må vi finne ut hvor stor forskjell det er mellom deres forslag til nasjonal løsning og vårt forslag, sier Storberget.

Ifølge avisen har Storberget allerede vært i kontakt med representanter i Frps stortingsgruppe.

Frps nestleder Per Sandberg mener imidlertid at Ap bør studere nærmere DLD selv. Ap overspiller DLDs betydning for politiet, tror Sandberg.

– Rapporter viser at politiets oppklaringsrater ikke har gått opp etter at datalagringsdirektivet ble innført i ulike EU-land, sier Sandberg. (©NTB)