Speilglatte veier i Sør-Norge

Et KLM-fly skled lørdag av rullebanen på Torp utenfor Sandefjord på det glatte føret. Speilglatte forhold var det også for både bilister og fotgjengere over hele Sør-Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag ettermiddag meldte tårnet på Sandefjord lufthavn Torp at et fly fra KLM som skulle snu i enden av rullebanen for å klargjøre avgang, skled utenfor med forhjulet.

– Det var ingen dramatikk rundt hendelsen, og det var ikke skade på personer eller materiell, opplyser operasjonsleder Knut Henning Bjune i Vestfold politidistrikt.

Det var det glatte føret som førte til at flyet sled utenfor rullebanen med forhjulet. Det ble lørdag ettermiddag jobbet med å strø og dra flyet opp igjen.

– Det er farlig glatte veier i Nedre Telemark. Bilister oppfordres til ikke å kjøre bil de kommende timene, lød advarselen fra operasjonsleder Jens Arne Bærland i Telemark politidistrikt ved midnatt.

Kuldegrader og regn gjorde kjøreforholdene i Grenland-distriktet svært vanskelige, og Skien sentrum ble natt til lørdag stengt for biltrafikk.

– Fotgjengere sliter med å holde seg oppreist. Om du ikke absolutt må, er det ingen grunn til å bevege seg ute akkurat nå., skrev Varden.no.

I Agderfylkene var det også svært vanskelige kjøreforhold natt til lørdag, og politiet oppfordret folk til å parkere bilen, skriver nettutgaven til Fædrelandsvennen.

I Rogaland oppfordret Statens vegvesen folk til å holde seg borte fra veiene, skriver Stavanger Aftenblads nettutgave.

Også for fotgjengere var det vanskelig. Tønsbergs Blad melder at akuttmottaket ved sykehuset i Tønsberg i løpet av natten mottok seks-sju personer som hadde hatt problemer med å holde seg på beina. Utover dagen lørdag dukket det opp enda flere, de fleste eldre mennesker, med brukne ankler, hofter og håndledd som følge av speilglatte fortau. (©NTB)