Tyskland (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
Tyskland (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)

Tyskland ute av EM

Overraskende exit for Tyskland i gruppespillet.

Tyskland-Ukraina 23-33

Tyskland var en av medaljefavorittene foran årets EM-sluttspill, og var havnet i en overkommelig pulje sammen med Sverige, Ukraina og Nederland.

De tyske jentene skuffet imidlertid stort og tapte samtlige av sine tre kamper i gruppespillet. Det betyr at tyskerne er ute av sluttspillet før de innledende rundene er i gang.

I dagens kamp var Ukraina klart best. Til pause ledet østeuropeerne 15–10. Femmålsledelsen til pause ble til en timålsseier da sluttsignalet gikk, og det ble dermed en pinlig avslutning på mesterskapet for Tyskland.

– Sensasjon
TV 2s håndballekspert Frode Scheie er ikke i tvil om hva han vil betegne resultatet som.

– En sensasjon. Mesterskapets største sensasjon! Vi har lurt på hvordan dette ukrainske laget kunne vinne kvalifiseringsgruppa si foran Romania, og i dag fikk vi svar på det. God målvakt i dag, fantastiske kanter som er både startvillige, løpsvillige og skuddvillige. De kontret Tyskland i senk. Tidvis glimrende i angrep der Pidpalova og Shimkute herjet mot et tysk lag som ble mer og mer demoralisert mens kampuret nærmet seg 60 minutter. Den ene etter den andre i det tyske laget feilet, og mer eller mindre ingen andre enn Katja Schülke kan få godkjent. Uten henne hadde det sett enda styggere ut, sier Scheie.