SVÆRT GLATTE VEIER: Snø og glatte veier førte til mange trafikkulykker  fredag. Dette bildet er fra en ulykke på Ostereidet i Nordhordland der to personer mistet livet.
SVÆRT GLATTE VEIER: Snø og glatte veier førte til mange trafikkulykker fredag. Dette bildet er fra en ulykke på Ostereidet i Nordhordland der to personer mistet livet.

Flere ulykker og vanskelige kjøreforhold

Vegvesenet bønnfaller bilistene: Kjør pent og ta forbehold!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dårlig vær, begrenset sikt og speilglatte veier preget store deler av landet fredag. Denne kombinasjonen har ført til flere alvorlige ulykke flere steder i landet.

Spesielt i Vest- og Midt-Norge har vegvesenet hatt det travelt.

– Det har generelt sett vært glatte veier fra Vest-Agder til Hordaland. Fra Møre og Romsdal til Trøndelag førte tett snøbyger til dårlig sikt. De fleste meldingene som har kommet til oss har derfor kommet fra disse områdene, sier operatør Nils Aae i Statens vegvesen.

Flere ulykker

I Lindås i Bergen mistet to kvinner livet da en personbil kolliderte med en lastebil like før klokken 15.00.

På E6 på Hellesnes i Voss kommune omkom en eldre mann, også da i en kollisjon mellom en personbil og en lastebil.

I Stjørdal ble fem personer skadd i en forbikjøringsulykke. Ved Oppdal ble to personer alvorlig skadet etter at bilen de satt i frontkolliderte med en buss.

LES OGSÅ: Snø, sludd, regn, tåke og speilglatte veier

– Kjør forsiktig

Statens vegvesen ber nå trafikantene om å kjøre forsiktig i vintermørket.

– Kombinasjonen regn og minusgrader har ført til glatte veier flere steder, og vi oppfordrer derfor alle trafikantene til å kjøre forsiktig og ta forbehold, lyder oppfordringen fra operatør Nils Aae.

Tilrettelagt for trafikk

Både på Østlandet og i Nordland har det vært relativt kaldt og jevnt over pent vær. Vegvesenet har derfor ikke fått mange meldinger fra disse områdene.

Aae understreker at de store veistrekningene er strødd, og dermed tilrettelagt for trafikk.

– Det er ikke slik at vi fraråder folk om å ferdes på veiene, men du kommer langt ved å vise aktsomhet og ta hensyn til værforholdene. Dette gjelder spesielt ved fjellovergangene, sier Aae.

Les også:
Jente (10) påkjørt i Ålesund
Buss mot bil på E6 ved Oppdal