ANGREPET: Her blir bilen med prins Charles og hans kone Camilla, angrepet i Regent Street i London. (Foto: Matt Dunham/Ap)
ANGREPET: Her blir bilen med prins Charles og hans kone Camilla, angrepet i Regent Street i London. (Foto: Matt Dunham/Ap)

Slakter sikkerheten etter angrep på kongelige

Storbritannias statsminister raser etter at demonstranter angrep bilen med Prins Charles og hans kone Camilla i London. Se video av angrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Storbritannias statsminister David Cameron fordømmer angrepet mot de kongelige og sier at mobben som angrep bilen må bli arrestert og straffet.

Cameron sier også at han er veldig bekymret over det han omtaler som en glipp rundt sikkerheten til de kongelige.

Malingsbombe

Det var torsdag kveld at Prins Charles og Camilla kom kjørende i en bil da en gjeng demonstranter angrep bilen med malingsbombe og knuste en rute. Paret var på vei til en kongelig varieté-forestilling i Regent Street i London da de kom kjørende rett inn i gruppen med rasende demonstranter.

Rundt 20 demonstranter sto bak angrepet som skjedde samtidig med studentdemonstrasjonene i den britiske hovedstaden.

– Riv av dem hodene

De tydelig aggressive studentene ropte slagord mot de kongelige.

– Riv av dem hodene, ble ropt flere ganger og en kan tydelig høre på videoen lyden av glass som blir knust.

De britiske studentene demonstrerer mot at regjeringen har vedtatt å heve studieavgiften til 80.000 kroner i året. Vedtaket har ført til voldelige sammenstøt i Londons gater.

Camilla fleipet om hendelsen

Et øyevitne forteller til SkyNews at prins Charles beholdt roen da bilen ble angrepet og presset Camilla ned mot gulvet for å få henne i sikkerhet. De illsinte demonstrantene ropte skjellsord mot de kongelige.

Camilla fleipet senere om hendelsen og sa at «det må være en første gang for alt». Hun og Charles forlot teateret i en politibil og ikke i den kongelige limousinen de ankom i.

Full etterforskning

Sjefen for Scotland Yard, Sir Paul Stephenson, sier at de kongelige ble beskyttet av bevæpnede politivakter og at kjøreruten til teateret i Regent Street var rekognosert på forhånd. Politiet ble derfor svært overrasket da gruppen på 20 demonstranter plutselig sto i veien for bilen med de kongelige.

Scotland Yard-sjefen varsler full gjennomgang og etterforskning av hendelsen.