Nytt fall på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs endte fredag ned 0,72 prosent til 417,68 poeng. Børsdebutanten Gjensidige sto for en tredel av omsetningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ni av de ti største børsnoterte selskapene måtte ta helg med røde tall, og børsen er dermed tilbake på nesten samme nivå som for én uke siden. 38 av aksjene på hovedindeksen gikk ned, 5 var uendret, mens 17 aksjer endte i pluss.

På den grå børsdagen var det ett selskap som utmerket seg. Gjensidige Forsikring ASA ble fredag tatt rett inn i hovedindeksen, og ble dagens desidert mest omsatte aksje. Gjensidige-aksjen ble omsatt for nær 1,8 milliarder kroner. Det ble omsatt aksjer og verdipapirer for til sammen 5,5 milliarder kroner på børsen fredag. Nykommeren hadde ved endt handledag en markedsverdi på 29,37 milliarder kroner, noe som gjør det til børsens niende største selskap.

Aksjen, som hadde en tegningskurs på 59 kroner, ble tidlig fredag ettermiddag omsatt for 59,25 kroner. Ved stengetid hadde kursen falt til 58,75 kroner.

Blant de mest omsatte aksjene fredag var Aker Solutions vinneren med en økning på 0,71 prosent. Ellers var det nedgang over hele linjen. Statoil falt 0,22 prosent. Telenor og DnB NOR falt med henholdsvis 0,81 og 0,64 prosent. Enda verre gikk det med Yara (-1,82 prosent), Acergy (-2,46 prosent) og Subsea 7 (-2,13 prosent).

Oljeprisen krøp langsomt nedover fredag, og ved stengetid ble et fat nordsjøolje solgt for 90,17 dollar, noe som er en nedgang på 1,03 prosent. (©NTB)